1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMINI HATAY’DA KUTLADIK

Sendikamız "1 Mayıs İşçi Bayramı”nı, üst örgütümüz TÜRK-İŞ’in öncülüğünde, üye sendikalara bağlı işçilerin katılımıyla Hatay’da kutladı.

Kutlama programı kapsamında toplanan işçiler, TÜRK-İŞ yöneticileri, sendika genel başkanları, meslek kuruluşu, sivil toplum örgütleri, bazı milletvekilleri ve milletvekili adaylarının yanı sıra belediye başkanlarının da yer aldığı kortej, Çeşitli pankart ve dövizleri taşıyan işçiler, 'Yaşasın 1 Mayıs', Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesine Hayır, 'Taşeron işçiliğe hayır' sloganları atarak İtfaiye Meydanı’na kadar yürüdü.

İtfaiye Meydanı’ndaki miting, Antakya Medeniyetler Korosu’nun vermiş olduğu güzel konserle başladı. Davul zurnalarla çekilen halaylara eşlik eden işçiler büyük bir coşku içinde 1 Mayıs'ı kutladı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay İtfaiye Meydanı'nı dolduran işçilere seslendi. Çalışma hayatının sorunlarına, sendikal hareketin yaşadığı sıkıntılarla örgütlenmenin önündeki engellere değinerek, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı.

TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuşmasında şunları kaydetti:
"Bazı sendikalar var ya, 'biz hükümetin sendikasıyız' diyorlar. Hükümetin sendikası olmaz, sendika işçilerin olur, sendika ülkenin olur, hükümetin sendikası sarı sendika olur, naylon sendika olur kısacası sendika olmaz. Onun için o kardeşlerimiz de bir an evvel kendilerine çekidüzen versinler. Sorunumuz ne; geçici işçiler. Sorunumuz; vergi. Karayolları'nda asıl işi yapan yüzde 70'e takılan kardeşlerimiz var, onlar da bu kitlenin içerisinde. Onlarla ilgili de bir an evvel yeni düzenleme yapılıp, nasıl dün akşam bir paket açıkladılar, bir an evvel KİT'ler ve kadroya girmeyenlerle ilgili, vergi ve çiftçilerle ilgili bir an evvel bir paket açıklasınlar da 24 Haziran seçimlerinde rahat etsinler. Yoksa işleri çok zor!.."

Yapılan konuşmanın ardından TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, etkinliğe katılanlara çiçek dağıttı.

BASİSEN Genel Merkezi ile Adana Şubemizin Yöneticileri ve yetki alanında yer alan temsilci ve üyelerimizin bayrak ve flamalarla katıldığı "1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi”, bayram havası içerisinde coşkulu bir şekilde geçti.