2024 YILINDA İMZALADIĞIMIZ YENİ DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİMİZ ÜYELERİMİZE HAYIRLI OLSUN!

6356 SAYILI Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun belirlemiş olduğu hükümler çerçevesinde 31 Aralık 2023 tarihinde süresi sona eren;

¨       Bank Mellat Toplu İş Sözleşmesi

¨       Şekerbank T.A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi

¨       T. İş Bankası A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi

¨       Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Toplu İş Sözleşmesi

¨       Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi

¨       Türkiye Bankalar Birliği Toplu İş Sözleşmesi

yerine, yeni dönem toplu iş sözleşmesi imzalamak amacıyla mevcut İşletme Yönetimleriyle Ocak 2024’den itibaren başlayan toplu pazarlık görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanmıştır.

Örgütlü bulunduğumuz banka şirketlerinden;

BANK MELLAT’da; 20 Şubat 2024 tarihinde anlaşmayla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi ile en düşük ücret alan üyelerimizin maaşında % 77 oranında artış sağlanırken, toplamda ise çalışanlarının ortalama maaş artış oranı ise % 69 olmuştur.

ŞEKERBANK T.A.Ş.’de; 22 Ocak 2024 tarihinde anlaşmayla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi ile en düşük ücret alan üyelerimizin maaşında % 65 oranında artış sağlanırken, toplamda ise çalışanlarının ortalama maaş artış oranı ise % 59 olarak gerçekleşmiştir.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.’de; 27 Şubat 2024 tarihinde anlaşmayla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi ile en düşük ücret alan üyelerimizin maaşı  % 85 oranında, toplamda üyelerimizin ortalama maaşı ise % 69 oranında artmıştır.

Örgütlü bulunduğumuz ve toplu pazarlık görüşmeleri sürdürülen sigorta şirketlerinden;

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ ile 28 Şubat 2024 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesine göre en düşük ücret alan üyelerimizin maaşında % 97 oranında artış sağlanırken, toplamda ortalama maaş artış oranı ise % 83 olarak gerçekleşmiştir.

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ile 28 Şubat 2024 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi sonucunda ise en düşük ücret alan üyelerimizin maaşında % 92 oranında artış sağlanırken, toplamda ortalama maaş artış oranı ise %83 olarak gerçekleşmiştir.

Ayrıca TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 27 Şubat 2024 tarihinde anlaşmayla sonuçlanmış. Buna göre TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ’nde; en düşük ücret alan üyelerimizin maaşı % 67 oranında artarken, toplamda üyelerimizin ortalama maaşlarında % 60 oranında artış gerçekleşmiştir.

Genel Başkanımız Sayın Metin Tiryakioğlu’nun liderlik ettiği ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizin de yer aldığı Toplu İş Sözleşmesi çalışmalarımız, Genel Sekreterimiz ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreterimizce yürütülmektedir.

Böylece geçmiş yıllarda olduğu gibi bu dönemde de toplu pazarlık görüşmelerimiz, başlangıçtan son oturuma kadar; “katılım ve şeffaflık” ilkesi doğrultusunda sendika şube başkan ve yöneticileri ile işyeri sendika temsilcilerimizin katılımı sağlanarak heyetler önünde sürdürülmüştür.

Sendikamız BASİSEN toplu pazarlık sürecinde; üyelerimizin menfaatlerini ön planda tutup, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları ve bankacılık sisteminin durumunu da göz önünde bulundurarak üyelerimiz için yapılabilecek en uygun toplu iş sözleşmesini bağıtlamaya çalışmıştır.

Tüm üyelerimize pazarlık sürecinde göstermiş olduğu sabır ve sendikamıza vermiş olduğu destekten dolayı içtenlikle teşekkür eder, yeni dönem toplu iş sözleşmelerimizin Üyelerimize ve Sendikamıza, ayrıca Banka ve Sigorta Şirketlerimize hayırlı olmasını dileriz.