BASİSEN GENEL BAŞKANI VE UNI DÜNYA İCRA KURULU ÜYESİ METİN TİRYAKİOĞLU BANKA ÇALIŞANLARININ YAŞADIĞI “HEDEF VE SATIŞ BASKISI İLE MOBBİNG UYGULAMALARI” KONUSUNU UNI’NIN GÜNDEMİNE TAŞIDI

20 milyon üyesi bulunan UNI-Global Union’un Dünya İcra Kurulu Üyesi Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu’nun bankacılık sektöründe çalışanların maruz kaldığı "hedef ve satış baskısı ile mobbing uygulamaları” konusunda UNI Dünya İcra Kurulu Toplantısı'nda yapmış olduğu konuşmaya ilişkin olarak UNI’nin resmi web sitesinde yer alan haber:

"Türk banka sendikası BASİSEN finans sektöründe can kaybına varabilen endişe verici satış baskısına direnme konusunda UNI Dünya Yönetim Kurulunun tam desteğini aldı.

BASİSEN Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu şunları söyledi: "Satış ve hedef baskısı üyelerimiz için ciddi bir sorundur. Banka yönetimleri yalnızca karlarını düşünüyorlar ve banka işçilerinin bu hedefleri gerçekleştirmek için yaşadığı aşırı psikolojik baskıyı düşünmüyorlar. Ne yazık ki daha geçen günlerde böyle baskı altındaki üç çocuklu genç bir anneyi bu kaybettik”

"Türkiye'de olağanüstü hal nedeniyle grev eylemi yapamıyoruz ve bu nedenle UNI'nin desteği her zamankinden daha önemli."

UNI Dünya İcra Kurulu (WEB) üyeleri oybirliği ile BASİSEN'e destek ve dayanışmalarını sundular:

"UNI Dünya İcra Kurulu, Türk bankacılık sektöründeki satış ve hedef baskısı karşısında öfkesini ve alarma geçmiş olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de banka çalışanlarını temsil eden BASİSEN, UNI Küresel Sendika ve UNI Avrupa bölgesel örgütünün köklü bir üyesidir.

Gözünü kar hırsı bürümüş işverenler Olağanüstü Hal’in devam ediyor olması, temel iş güvencesinin bulunmayışı ve yüksek işsizlik oranlarının da verdiği rahatlıkla sektördeki yoğun rekabetim tüm yükünü banka çalışanlarının omuzlarına yüklemekteler.

http://www.uniglobalunion.org/news/turkey-banking-union-basisen-full-support-uni-web