BASİSEN’den YALAN HABERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Değerli İş Bankalılar,

İnternet üzerinden yayın yapan bir haber portalında, BASİSEN / Banka-Finans Sigorta İşçileri Sendikası Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu’nun "Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezindeki (TUTOM) Kreşi kapatırım" başlığıyla tamamen gerçek dışı, maksatlı ve yalan bir haber yer almıştır.


Hangi maksat ve amaçla yapıldığı sorgulanması gereken ciddiyetten uzak bu yalan haber son derece düşündürücü ve üzücüdür.

Tuzla operasyon merkezinin inşaat aşamasından itibaren orada çalışacak olan kadın üyelerimizin çocuklarının bakımı ve eğitim için Anaokulu açılması konusunda büyük çaba gösteren Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu hakkında bu tür yalan haber yapmak tek kelimeyle insafsızlıktır, haksızlıktır ve ayıptır.


Genel Başkanımızın Tutom’da Çocuk yuvası açılması konusunda verdiği kararlı mücadeleyi Banka'da ve Tutom’da çalışanlar gayet iyi bilmektedir.


Emeği temsil eden bir örgüt olarak Basisenin amacı, bırakın kapatmayı, olanaklar ölçüsünde kreş ve çocuk yuvalarının sayısını artırmaktır.

İş Bankası'nın ilgili kişi ve kurumlarına karşı yapılan bu yayınlar haber niteliğinde değildir ve maksatlıdır.

 

Analitik düşünme süzgecinden geçirilmeden, doğruluğu araştırılmadan yapılan ve kişiyi hedef alan bu ısmarlama yalan yayının nedenlerini İş Bankalılar olarak sorgulamak durumundayız.


Görsel ve yazılı medyanın kamusal sorumlulukları nedeniyle bazı hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğine samimiyetle inananlardanız.


Basın özgürlüğü olarak tanımladığımız bu hak ve özgürlükler demokrasimizin olmazsa olmaz özgürlüklerindendir. 


Ancak yazılı ve görsel basın bu özgürlüklerini kullanırken sorumluluklarını ve misyonunu aşacak şekilde davranmamalıdır.


İlgili yayını yapan haber portalından da Basisen olarak bunu beklerdik.


Saygılarımızla,

BASİSEN

Banka-Finans Sigorta İşçileri Sendikası