CUMHURİYETİMİZİN 99. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!

Bugün ulusumuz için çok önemli, hatta en anlamlı gün olan 29 Ekim…

29 Ekim; 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayıp, destansı mücadelelerle devam ederek zaferle sonuçlanan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandırıldığı gündür…

Vatanı işgal altında olan ve adeta küllerinden doğan ulusumuzun Kurtuluş Savaşı, uzun ve meşakkatli bir varoluş mücadelesidir.  Bugün ülke olarak sahip olduğumuz her şey; bu yolda canını ve kanını ortaya koymuş Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Askeri sayesinde mümkün olmuştur.

Bu süreçte; 13 Ekim 1923 'te Ankara başkent yapılmış, arkasından 29 Ekim 1923'te de Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir.


Ulu önderimiz bizlere armağan ettiği Cumhuriyet; sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda O’nun "Devrimcilik İlkesi"nin korunması ve yaşatılması, ülkemizin “ileri medeniyetler seviyesine çıkarılması” hedefine ulaşılması için sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. Ama hepsinden önemlisi O’nun koyduğu değerlerin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarının korunması ve ebediyete kadar yaşatılmasıdır.

Bu kutsal görev hepimizin sorumluluğundadır…

Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun!