ÖRGÜTLÜ BULUNDUĞUMUZ TÜRKİYE İŞ BANKASI‘NA İLİŞKİN BASINDA VE SOSYAL MEDYADA YER ALAN HABERLER HAKKINDA!

Son dönemde, çeşitli basın, yayın organları ile sosyal medyada, örgütlü bulunduğumuz Türkiye İş Bankası’nın sermaye yapısındaki "Atatürk Hisselerine” yönelik değişik haberler yer almaktadır.

Bilindiği üzere, Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin çoğunluk hissesi %40,12’lik bir oran ile Türkiye İş Bankası çalışanlarının üyesi bulunduğu Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sandık Vakfı’na aittir.

Sözü edilen, Atatürk hisselerinin oranı ise %28,09’dur.

Yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan değerlendirmeler, örgütlü bulunduğumuz Türkiye İş Bankası sermayesinin %28,09’luk bölümünü oluşturan Atatürk hisselerinin kimin tarafından temsil edilmesi gerektiğine ilişkindir.

Bu bağlamda söz konusu edilen değerlendirmelerin, Türkiye İş Bankası çalışanlarının ve emeklilerinin üyesi bulunduğu Türkiye İş Bankası A.Ş ana hissedarı Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sandık Vakfı üzerinde bir etkisi bulunmamaktadır

Atatürk hisselerinin mülkiyeti ve temsili Atatürk’ün vasiyeti, yasalar ve yargı kararları ile Türkiye İş Bankası’nın tüzel kişiliğinden bağımsız olarak belirlenmiştir.

Dolayısıyla, Türkiye İş Bankası’nda kolektif ruh ve inançla çalışan İş Bankalı Üyelerimizin, her türlü spekülasyondan ve doğru olmayan yorumlardan uzak durması büyük önem taşımaktadır.

Saygılarımızla,