SENDİKAMIZIN 50. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

40 bini aşkın üyesiyle, banka, finans ve sigorta işkolunda yer alan 11 işletmeye ait işyerlerinde çalışan emekçileri temsil eden, yeni gelişme ve değişimleri yakından izleyen, çalışanların hak ve çıkarını savunurken bu gelişmeleri dikkate alan, modern, katılımcı, demokratik ve güçlü bir örgüt olan BASİSEN 19 Mayıs 1964'de kurulmuştur.

Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihi olarak kabul edilen günde yani 19 Mayıs’ta TİBAŞ adı ile bir işyeri sendikası olarak kurulan Sendikamız, 19 Mayıs 2014’de başarılarla dolu 50 yılı geride bırakmıştır.

Sendikamızın Kuruluş Yıldönümü her yıl Genel Merkezimiz ve Şubelerimizle birlikte üye, temsilci ve yöneticilerimizin katılımı ile değişik etkinliklerle kutlanırken, bu kutlama, 13 Mayıs 2014'te Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangının 301 madencinin ölümüyle sonuçlanması nedeniyle bu yıl yapılmamıştır. Faciada yaşamını yitiren madenci kardeşlerimizin yüreğimizi dağlayan acısıyla, Genel Merkezimizle birlikte tüm Şubelerimizdeki "BASİSEN’in 50. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları” iptal edilmiştir. Ayrıca konuya ilişkin duyarlılığımız, gazete ilanı yoluyla kamuoyuyla da paylaşılmıştır.