UNI Kadin Konferansı

4. UNI Dünya Kadın Konferansı 04-06 Aralık 2014 tarihlerinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde gerçekleştirildi. Daha adil ve daha eşit bir toplum için yürütülecek mücadeleyi görüşmek üzere yüzlerce kadın sendikacının bir araya geldiği Konferans’a Genel Mali Sekreterimiz Sn. Canan Çevikbaş ve Ankara ve İçanadolu Şube Başkanımız Sn. Yaşar Seyman BASİSEN delegesi olarak katıldı.

 

  

 

 

        Güney Afrikalı kadınların canlı müzik ve dans gösterileri de sergilediği, tüm dünyadan çok sayıda kadın sendikacının söz aldığı Konferans’ta Yeni Zelandalı sendikacı Denise Mcguire yeniden UNI Fırsat Eşitliği Başkanı olarak seçildi. Konferans’ın açılış konuşmasını yapan Güney Afrika SACCAWU Sendikası Başkanı Louise Thipe, Güney Afrika’daki eşitlik mücadelesi ve kadın hakları alanında sağlanan gelişimler konusunda bilgiler verdi.


 

 

 

         UNI’nin fırsat eşitliği alanındaki çalışmalarına yönelik 5 önergenin kabul edildiği Konferans’ta UNI Genel Sekreter Vekili Christy Hoffman ve ABD’den CWU sendikasının başkanı Annie Hill yaptıkları konuşmalarda emek hareketi içerisinde yer alan kadınlar olarak yaşadıkları deneyimleri aktardılar. İki gün boyunca küresel cinsiyet ücret eşitsizliği, sağlık, eşit toplum ve eşit ücret, aile içinde ve işyerinde şiddet konuları tartışıldı.

Konuşmasında delegelere eylem çağrısında bulunan UNI Eşit Fırsatlar Bölüm Yöneticisi Veronica Fernandez şunları söyledi: "4 yıl boyunca ayrımcılık, toplumsal cinsiyet ücret uçurumları ve cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak için hiç durmadan çalıştık. Dünyanın her tarafından gelen kadınlar gücünüzü birleştirin ve adil toplumları oluşturmak için ayağa kalkın. Kadınların işyerinde hak ettikleri konumu almasının, eşit ücrete ve korkunun yer almadığı ortamlarda çalışma olanağına kavuşmasının zamanı artık geldi.”


 

      UNI Genel Sekreteri Philip Jennings de Konferans’a hitap ederek kadınların sendikal hak ve özgürlük mücadelesinin en sağlam dayanağını oluşturduğunu söyledi.

UNI Fırsat Eşitliği Başkanı Denise Mcguire konuşmasında "Dünya kadınları eşit ücret için ayağa kalkmalı, cinsiyetler arasındaki ücret uçurumunun kurumsallaşmasının önüne geçmek için birlik olmalıyız” dedi.