T. İŞ BANKASI A.Ş. XXVII. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BAĞITLANDI!

Sevgili İş Bankalılar,

Bildiğiniz gibi, 31 Aralık 2019 tarihinde süresi sona eren T. İş Bankası A.Ş. XXVI. Dönem Toplu İş Sözleşmesi yerine yeni dönem toplu iş sözleşmesi imzalamak amacıyla İş Bankası Yönetimi ile toplu pazarlık görüşmelerini 16 Ocak 2020 tarihinden 13 Mart 2020 Cuma günü gerçekleştirdiğimiz son oturuma kadar “katılım ve şeffaflık” ilkemiz doğrultusunda sendika şube yöneticileri ve temsilcilerimizin katılımı ile heyetler önünde sürdürdük.

Bu hafta içinde ise, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle, Sağlık Bakanlığımızın önerileri doğrultusunda görüşmelerimizi heyetlerin bir araya gelmesi suretiyle sürdürmenin sağlık risklerine yol açacağı endişesiyle gerçekleştiremedik.

Ancak Sendikamız ve İş Bankası Yönetimi, üyelerimizin daha fazla mağdur olmaması amacıyla bugün (20 Mart 2020 tarihinde) yine heyetler düzeyinde ama telekonferans yöntemiyle toplu pazarlık görüşmelerini sürdürmüş ve taraflar anlaşmaya vararak toplu iş sözleşmesi bağıtlanmıştır.

Sendikamız BASİSEN toplu pazarlık sürecinde; üyelerimizin menfaatlerini ön planda tutup, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları ve bankacılık sisteminin durumunu da göz önünde bulundurarak iş bankalılar için yapılabilecek en uygun toplu iş sözleşmesini bağıtlamaya çalışmıştır.

Tüm üyelerimize pazarlık sürecinde göstermiş olduğu sabır ve sendikamıza vermiş olduğu destekten dolayı içtenlikle teşekkür eder, 27. Dönem T. İş Bankası A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm İş Bankalı Üyelerimize, Bankamıza ve Sendikamıza hayırlı olmasını dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,

Metin Tiryakioğlu

BASİSEN Genel Başkanı