2015 YILI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇALIŞMALARI

2015 yılında süresi sona eren "XIV. Dönem”;Milli Reasürans T.A.Ş.,Arap-Türk Bankası A.Ş.ileYapı ve Kredi Bankası A.Ş.Toplu İş Sözleşmesiyerine "XV. Dönem” toplu iş sözleşmeleri akdetmek üzere Sendikamızın Genel Sekreterliği ve Genel Toplu İş Sözleşmesi Sekreterliği tarafından gerekli hazırlık çalışmaları titiz bir şekilde sürdürüldükten sonra konu Danışma Kurulumuzda da görüşülmüştür.

21 Mart 2015 tarihinde Genel Merkezimizde toplanan Danışma Kurulumuz; üyelerimize gönderilen "anket formları”nda belirtilen ve işyeri sendika temsilcilerimizle farklı illerde yapılan toplantılarda ortaya çıkan, görüş, öneri ve değerlendirmeleri toplu iş sözleşmesi taslak çalışmalarına ışık tutacak şekilde ele almıştır.

Danışma Kurulumuzda ortaya çıkan görüşleri dikkate alan Başkanlar Kurulumuz ile daha sonra toplanan Genel Merkez Yönetim Kurulumuz YKB Toplu İş Sözleşmesi Taslak Metnini oluşturmuştur.

Sendikamız, ekonomimizin ve sektörümüzün durumunu göz önünde tutup, işletmenin koşullarını dikkate alarak, üyelerimizin çıkarını gözetecek en uygun şekilde toplu iş sözleşmesi akdetmeye çalışmaktadır. Toplu iş sözleşmesi çalışmalarımız, Genel Başkanımız liderliğinde Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından yürütülmekte ve bu sürecin her safhasına ilgili işletmelerdeki işyeri sendika temsilcileriz aracılığı ile üyelerimizin de katılımı sağlanmaya çalışılmaktadır. 2015 yılı toplu iş sözleşmesi takvimi aşağıda görülmektedir.


 

DÖNEMİ

İŞLETME

YÜRÜRLÜK SÜRESİ

SÖZLEŞMENİN DURUMU

XV.

MİLLİ REASÜRANS T.A.Ş.

01.01.2015-31.12.2016

Görüşmeler devam ediyor

XV.

ARAP-TÜRK BANKASI A.Ş.

01.03.2015-28.02.2017

Görüşmeler devam ediyor

XV.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

01.04.2015-31.03.2017

Hazırlıklar devam ediyor