30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 100. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünde;  Ülkemizin bağımsızlığı için canını ortaya koyan, başta Başkomutan Gazi Mutafa Kemal Paşa olmak üzere Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Kahraman Türk Ordusunu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz…

30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonunda, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ateş hatları arasında, bizzat Zafertepe’den idare ettiği savaşta, işgal ordusunun büyük kısmı dört taraftan sarılarak  tamamen etkisiz hale getirilmiştir. Böylece Anadolu’daki İşgal kuvvetlerinin yarısı etkisiz hale getirilirken, kalan bölümü ise üç grup halinde çekilmiştir. Bu durum karşısında Çalköy’de yıkık bir evin avlusu içinde Gazi Mustafa Kemal Paşa, işgalci devlet ordusunu takip etmesi için Türk ordusuna o tarihî “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini vermiştir.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Ulusumuzu boyunduruğu altına almak isteyen emperyalizme karşı özgür ve bağımsız şekilde yaşama isteğinin en net ifadesidir. Bu zafer, yokluklar içerisindeyken Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın “İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emri üzerine milletimizin özgürlük sevdasıyla yazdığı kahramanlık destanıdır.

100 yıl önce büyük özveriyle yakılan bu ışık, daha güçlü bir şekilde geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. İşte bizler de aynı bilinçle Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağız.

BASİSEN olarak; bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını toprağa, toprağı vatana katan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Kurtuluş Savaşı’mızın ve milletimizin bağımsızlık sevdasının son noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. yıldönümünü gururla kutluyoruz.