BASİSEN’DEN KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ NEDENİYLE YARDIM KAMPANYASI…

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyerek bir felakete dönüşen iki büyük deprem, çok sayıda yurttaşımızın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve maddi zarara sebep oldu.

Sendikamız BASİSEN, İstanbul’da bulunan Beyoğlu, Eminönü, Kadıköy ve Tuzla Şubelerimizle birlikte;

Depremden zarar gören üyelerimiz ve yakınlarının ağır kış şartlarında yaşadıkları sıkıntıların aşılmasına destek olmak amacıyla 10 Şubat 2023 tarihine kadar süren bir yardım kampanyası düzenledi.

Kampanyamız çerçevesinde; belirlenen ihtiyaç listesine göre, Genel Merkezince ve ayrıca işyerlerindeki üyelerimizce yapılan yardımlar toplanarak İş Bankası Tuzla Operasyon Merkezi (TUTOM)’nde belirlenen depo-ya ulaştırıldı.

Sendikamız toplanan tüm yardımları; 12 Şubat 2023 Pazar günü kiraladığı 4 TIR’a yükleyerek, BASİSEN Adana ve Diyar-bakır Şubelerimizin organizasyonuyla üyelerimize ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Gaziantep ve Diyarbakır’a gönderdi.

İstanbul dışındaki Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İzmir, Konya ve Trabzon Şubelerimiz ise “BASİSEN Yardım Kampanyasını” ayrı ayrı organize ederek; yetki alanından bulunan il ve ilçelerde çalışan üyelerimizden topladıkları acil gıda ve ihtiyaç malzemelerini doğrudan deprem bölgesine gönderdiler…

Ayrıca Basisenlilerin kuruluşuna öncülük ettiği ve Başkanlığını Genel Başkanımız Sayın Metin Tiryakioğlu’nun yaptığı BASİDAV Vakfı da; Vakfa üye olsun olmasın; depremden etkilenen 3000 civarındaki üyemizin her birine 5000 TL karşılıksız yardım yapma kararı aldı.

Sendikamız, deprem bölgesindeki T. İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Şekerbank, Arap Türk Bankası, Anadolu Hayat Emeklilik ve Anadolu Sigorta’da çalışan Üyelerimizle yakın irtibat halindedir. Onların sorun ve sıkıntılarına çare aramaya çalışmaktadır. Bu tür çalışmalara da devam edecektir.