KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEP MERKEZLİ DEPREM NEDENİYLE ACIMIZ BÜYÜK!


6 Şubat 2023 sabahı saat 04.17’de Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremin derinliği 7 kilometre olarak tespit edildi. Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli meydana gelen, Türkiye’nin 10 ilinde büyük yıkıma neden olan deprem, yine can ve mal kaybına neden oldu. Depremin ardından İçişleri Bakanlığınca uluslararası yardım çağrısını da içeren 4. seviye alarm verildiği açıklandı.

Kahramanmaraş, Gaziantep merkezli 7,7 büyüklüğündeki ve ardından meydana gelen 7,5 şiddetindeki iki büyük deprem ve artçılarıyla birlikte Adana, Adıyaman, Malatya, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de pek çok bina yıkıldı. Şu ana kadar deprem bölgesinden gelen haberler felaketin çok büyük boyutta olduğunu gösteriyor; ne yazık ki, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, binlerce vatandaşın yaralandığı, ayrıca binlerce binanın yıkıldığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye’yi derin üzüntüye boğan bu doğal felaket, deprem kuşağında bir ülke olarak hepimizin ne denli ciddi bir riskle karşı karşıya olduğunu bir kez daha gösterdi.

BASİSEN olarak, depremden can ve mal kaybı nedeniyle zarar gören üyelerimizin ve tüm vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade ederken, halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Böylesi büyük acıların bir daha yaşanmamasını için olası depremler konusundaki hazırlık sürecinde sendikalar olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ederken, yaşanan felaketin acı tablosunun büyümemesi en büyük temennimizdir.

Depremde hayatını kaybeden üyelerimize ve yakınlarına, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve göçük altında kalıp da hala hayatta olanları kurtarmaya çalışan arama kurtarma ekiplerimize, dualarımızın onlarla olduğunu ifade ederek, görevlerinde başarılar diliyoruz.

Geçmiş Olsun Türkiye !

BASİSEN GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU