KORONA VİRÜS SALGINI KONUSUNDA GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN METİN TİRYAKİOĞLU'NUN BASİSEN ÜYELERİNE YÖNELİK MESAJI...

Basisen’in Değerli Üyeleri,

Sevgili Arkadaşlarım,

Korona virüs, hiçbir sınır tanımadan, ülke ve sosyal sınıf ayırımı gözetmeden insanlık için acımasız küresel bir salgın tehdidine dönüşmüş bulunmaktadır. Alınan sıkı önlemlere karşın ülkemize de yayılan Covit 19 Virüs salgını nedeniyle endişeli olduğunuzu biliyor ve hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Ülkemizi de etkisi altına alan Korona virüs ile mücadelede; halkımız kadar, örgütlü bulunduğumuz işletmelerdeki çalışan üyelerimizin sağlığını ve güvenliği düşünmek BASİSEN'in en büyük önceliğidir.

Sendikamız Covit 19 virüsü salgınının kamuoyunda gündeme gelmesiyle birlikte, örgütlü bulunduğumuz işletmelerin üst düzey yöneticileriyle alınacak önlemleri görüşmüştür.

Özellikle çalışan yoğunluğu, müşteri ve para teması açısından son derece riskli bir sektörde bulunan üyelerimizin can güvenliği her şeyden daha değerlidir. Bu bağlamda işletme yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerde, bir dizi önlemler alınmıştır.

Buna göre;

  • Tüm nakit dışı işlemlerin, İnternet ve Mobil Bankacılık işlemlerine yönlendirilmesi,
  • ATM’lerden para çekme ve temassız kart ödeme limitlerinin arttırılması,
  • Müşterilerin, işyerlerinde, yoğunluk olmadan çalışanlardan uzak olmasını sağlayacak şekilde, müşteri sayısının kontrollü belirlenmesi,
  • Yoğunluk olan işyerlerinde müşterilerin belirli bir sırayla içeri alınması,
  • Dünya Sağlık örgütü ve Sağlık Bakanlığımızca belirlenen önlemlerin Genel Müdürlük ve şubelerde titizlikle uygulanarak, düzenli ve sık aralıklarla hijyenik koşulların sağlanması; bu bağlamda sosyal mesafenin korunması, eldiven ve maske takılması ile dezenfektasyon işlemlerinin yerine getirilmesi,
  • Hamile ve riskli hastalığı bulunan üyelerimize; evden çalışma olanağı sağlanması, eğer çalışamıyorlarsa ücretli özür (idari) izini verilmesi,
  • Okulların tatil edilmesi nedeniyle; kreş, anaokulu ve ilköğretimde okuyan çocuğu bulunan üyelerimize (ücretli / ücretsiz)  izin kullandırılması,
  • Tüm müşteri ziyaretleri, toplantı ve etkinlik katılımlarının durdurulması,

gibi bir dizi önlem alınmıştır.


Sevgili Basisenliler,

Yaşadığımız bu endişe verici salgın olayı da göstermiştir ki, vahşi kapitalizmin bir avuç grubun dışında, insanlığa ve ülkelere vereceği hiçbir şey yoktur.

Bu acımasız virüs tehdidiyle birlikte, sosyal devletin önemi, sendikalı ve örgütlü toplum olmanın değeri bir kez daha iyi anlaşılmıştır.

Bugün yaşanan sorunların ekonomik ve sosyal krizler yaratmaması en büyük dileğimizdir.

Bu bağlamda öncelikli olarak;

İşletme ve işyerlerinin zor durumda kalmamaları için alınacak önlemler kadar, çalışanların da işten çıkarılma ve işsiz kalma endişeleri ortada kaldırılmalı, ücretleri korunmalı, çalışanın emeğine ve ücretine el uzatılmamalıdır.

Korona virüsüyle mücadelede; sağlık sorunlarının çözümü kadar ekonomik sorunların çözümünde, birlikteliğe, dayanışmaya ve sendikal örgütlülüğe her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.

Sendikamız karşılaştığınız sorunları çözmek için sizlerin yanındadır.

Başta üyelerimiz ve aile bireyleri olmak üzere, tüm insanlığa sağlıklı günler dilerim.             

Metin Tiryakioğlu

Genel Başkan