SENDİKAMIZ 2021 YILI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Süresi sona erdiği için 2021 yılında yenilenmesi gereken Toplu İş Sözleşmelerine yönelik çalışmalarımızın sonuncusunu oluşturan ve iki aydan beri devam eden Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. XIX. Dönem Toplu İş Sözleşmesine ilişkin pazarlık süreci, 15 Haziran 2021 tarihli oturumda anlaşmayla sonuçlandı.

eçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da toplu iş sözleşmesi hazırlık çalışmalarımız, Sendikamız Genel Sekreterliği ve Genel Toplu İş Sözleşmesi Sekreterliği tarafından titiz bir şekilde sürdürülmüştür.

Daha sonra Sendikamız Şubelerinin; Genel Merkezimizce üyelerimize gönderilen "anket formları”da ve İşyeri Sendika Temsilcileri ile yapılan toplantılarda dile getirilen görüşleri değerlendirilerek oluşturduğu talep ve önerilerin görüşülmesi amacıyla toplanan Başkanlar Kurulumuz taslak oluşturma çabalarına katkıda bulunmuş, son olarak da Genel Merkez Yönetim Kurulumuz toplu iş sözleşmesi taslaklarına nihai şeklini vermiştir. Örgütlü bulunduğumuz işletmelerde çalışan üyelerimiz adına gerçekleştirdiğimiz toplu pazarlık görüşmeleri tüm bu hazırlık safhaları tamamlandıktan sonra başlamıştır.

2021 yılı toplu iş sözleşmesi çalışmalarımız; Pandemi sürecinin olağanüstü koşullarının zorunlu kıldığı uzaktan/evden çalışmanın getirmiş olduğu sorunları toplu iş sözleşmeleri yoluyla çözüme kavuşturma gayretlerimizin başarılı bir örneğini oluşturdu. Batı ülkelerinin gündemde olan ve mesai sonrasında da (telefon, e-mail ve farklı mobil uygulamalar yoluyla) çalışmanın devam ettirilmesine karşı, özellikle Avrupa’daki sendikaların toplu pazarlık mekanizmasıyla sorunu çözüme kavuşturmak amacıyla önerdiği “bağlantıyı kesme” hakkının; Sendikamız tarafından XIX. Dönem Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi’nde yer almasının sağlanması, bu konuda Türkiye’de bir ilkin başarılmış olmasıdır. Bu, Sendikamızın ülkemizin öncü ve yenilikçi sendikalarının başında geldiğinin somut bir göstergesidir.

Sendikamız, gerek 2021 yılının son toplu iş sözleşmesi olan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Toplu İş Sözleşmesinde, gerekse daha önce anlaşmayla sonuçlanarak yürürlüğe giren Milli Reasürans T.A.Ş. XIX. Dönem, Arap-Türk Bankası A.Ş. XIX. Dönem ve Borsa İstanbul A.Ş. VII. Dönem Toplu İş Sözleşmelerinde ekonomimizin ve sektörümüzün durumunu göz önünde tutup, işletmenin koşullarını dikkate alarak, üyelerimizin çıkarını gözetecek en uygun şekilde toplu iş sözleşmesi akdetmiştir.

Toplu iş sözleşmesi çalışmalarımız, Genel Başkanımız Sayın Metin Tiryakioğlu liderliğinde Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından yürütülmüş ve bu sürecin her safhasıyla ilgili gelişmeler tüm birimlerdeki işyeri sendika temsilcilerimiz aracılığı ile üyelerimize duyurulmuştur.

Başarıyla sonuçlandırılan tüm toplu iş sözleşmelerimizin üyelerimize hayırlı olmasını dileriz!

 

SENDİKAMIZIN 2021 YILINDA SONUÇLANDIRDIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ

DÖNEMİ

İŞLETME

YÜRÜRLÜK SÜRESİ

SÖZLEŞMENİN DURUMU

XIX.

MİLLİ REASÜRANS T.A.Ş.

01.01.2021-31.12.2022

İmzalandı

XIX.

ARAP-TÜRK BANKASI A.Ş.

01.01.2021-31.12.2022

İmzalandı

VII.

BORSA İSTANBUL A.Ş.

01.01.2021-31.12.2022

İmzalandı

XIX.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

01.04.2021-31.03.2023

Anlaşmayla sonuçlandı