SENDİKAMIZIN 2021 YILI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇALIŞMALARI

Süresi sona erdiği için 2021 yılında yenilenmesi gereken Toplu İş Sözleşmeleri hazırlık çalışmaları ile toplu pazarlık süreci devam ediyor. Bu çerçevede toplu iş sözleşmesi süresi sona eren işletmelerden; Milli Reasürans T.A.Ş. ve Arap Türk Bankası’nda toplu pazarlık anlaşmayla sonuçlanmış, Borsa İstanbul’da görüşmelere devam edilirken, YKB’nda gerekli hazırlık çalışmaları titiz bir şekilde sürdürülmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda toplu iş sözleşmesi taslak çalışması Genel Merkezimizin Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu Üyeleri ve 11 şubemizin ünvanlı yöneticilerinin katılımı ile toplanan Danışma Kurulumuzda ele alınırken, bu yıl COVID-19 Pandemisi nedeniyle Koronaviriüs tedbirleri kapsamında Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanlarımızın katılımıyla Başkanlar Kurulu düzeyinde yapılmıştır. Bu bağlamda Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi taslak çalışması için 12 Mart 2021 tarihinde Genel Merkezimizde toplanan Başkanlar Kurulumuz; üyelerimize gönderilen "anket formları”nda belirtilen ve işyeri sendika temsilcilerimizle farklı illerde yapılan toplantılarda ortaya çıkan, görüş, öneri ve değerlendirmeleri taslak çalışmalarına ışık tutacak şekilde ele almıştır.


Başkanlar Kurulumuzun açış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu Koranavirüs salgını nedeniyle üyelerimizin ve özellikle evde çalışmak durumunda kalan üyelerimizin sorunlarına değinerek, bu pazarlık sürecinde bu konuların da ele alınacağının altını çizerken, halen yaşanmakta olan üyelerimizin sorunları ile hedef baskısından kaynaklanan sorunların üzerinde durdu. Bu konuda örgütlülüğün önemine dikkat çeken Genel Başkanımız, işkolumuzda örgütlü işletmelerin sayısındaki artışla bu sorunun da giderek hafifleyerek çözüleceğini, bundan dolayı her üyemizin örgütlenme yolunda harcayacağı çabanın aynı zamanda kendi işyerinde yaşamakta olduğu sorunun çözümüne de hizmet edeceğini ifade etti. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nda üyelerimizin ve işyeri sendika temsilcilerimizin desteğiyle iyi bir toplu iş sözleşmesi imzalanacağına olan inancını dile getiren Genel Başkanımız, Başkanlar Kurulumuzun başarılı sonuçlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.

Başkanlar Kurulu ardından toplanacak olan; BASİSEN Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Başkanlar Kurulumuzda ortaya çıkan görüşleri dikkatlice ele alıp yapılan değerlendirmeler ışığında Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi Taslak Metnini oluşturacaktır.

Toplu İş Sözleşmeleri hazırlık çalışmaları Sendikamız Genel Sekreterliği ve Genel Toplu İş Sözleşmesi Sekreterliğince sürdürülürken, toplu pazarlık süreci Genel Başkanımızın liderliğinde Genel Merkez Yönetim Kurulumuzca yürütülmektedir. Toplu pazarlık sürecinin her safhası ilgili işletmelerdeki işyeri sendika temsilcilerimiz aracılığı ile üyelerimize duyurulmakta ve ayrıca üyelerimizin katılımı sağlanmaya çalışılmaktadır.

Sendikamız; salgın döneminin, ekonomimizin ve sektörümüzün durumunu göz önünde tutup, işletmenin koşullarını dikkate alarak, üyelerimizin çıkarını gözetecek en uygun şekilde toplu iş sözleşmesi akdetmek için elinden gelen her türlü çaba ve gayreti gösterecektir.

 SENDİKAMIZIN 2021 YILI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TAKVİMİ

DÖNEMİ

İŞLETME

YÜRÜRLÜK SÜRESİ

SÖZLEŞMENİN DURUMU

XIX.

MİLLİ REASÜRANS T.A.Ş.

01.01.2021-31.12.2022

Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

XIX.

ARAP-TÜRK BANKASI A.Ş.

01.01.2021-31.12.2022

Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

VII.

BORSA İSTANBUL A.Ş.

01.01.2021-31.12.2022

Görüşmeler devam ediyor

XIX.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

01.04.2021-31.03.2023

Hazırlıklar devam ediyor