SENDİKAMIZIN TÜRKİYE-AZERBAYCAN EMEK KARDEŞLİĞİ VE SENDİKAL DAYANIŞMA İÇİN AZERBAYCAN ZİYARETİ...

Genel Başkanımız Sayın Metin Tiryakioğlu Başkanlığındaki BASİSEN Heyeti 23-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında Azerbaycan Cumhuriyeti "Xidmet-İş" Hemkarlar İttifaqları Federasiyası’nın (finans işkolu sendikalarını da temsil eden sendika federasyonu) özel daveti ile Bakü’ye gitti.

Büyük bir dostluk ve örnek konukseverlikle karşılanan Sendikamız heyeti "Xidmet-İş" Azerbaycan Hemkarlar İttifaqları Federasiyası’nın (HİF) Başkanı İlyas Eliyev ve Başkan Yardımcısı Xeyyam Nesibov eşliğinde 24 Mayıs 2022 tarihinde Azerbaycan Hemkarlar İttifaqları Konfederasiyası’nı (AHİK) ziyaret etti.

Burada yapılan toplantıda konuşan AHİK Genel Başkanı ve Azerbaycan Milli Meclis Vekili Settar Möhbalıyev, iki kardeş ülke - Azerbaycan ve Türkiye arasında başlamış olan sıkı işbirliğinin büyük aşama kaydederek pekiştiğini vurgularken, bu ilişkilerin gelişmesinde katkısı olan tüm sendikacılara ve emek dostlarına teşekkürlerini iletti. Genel Başkan Settar Möhbalıyev konuşmasında, Azerbaycan’daki endüstri ilişkileri sistemi ile üye sendikalarla konfederasyonun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu bu ziyaret vesilesiyle Azerbaycanlı sendikacı dostlarla fikir alışverişinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ayrıca her iki ülke sendikalarının karşılıklı fikir ve deneyim alışverişinde bulanmasının sendikal politikalarını zenginleştirmek adına yararlı olacağını belirtti.

Xeyyam Nesibov’un nezaret ettiği Sendikamız heyeti 25 Mayıs 2022 tarihinde de, konuğu olduğumuz "Xidmet-İş" Hemkarlar İttifaqları Federasiyası’nın Bakı Şeher Komitesi’nin ofisini ziyaret ederek, "Xidmet-İş" HİF-nın Bakı Şeher Komitesi’’nin yönetici ve çalışanları ile tanıştı. Burada yapılan görüşmeye “Xidmet-İş” HİF’nın Bakü Şehir Komitesi Başkanı Xeyyam Nesibov, Komitenin Teşkilat sube Müdürü A. Namazova, Komitenin İş Güvenliği Müfettişi Q. Şabanov, Komite İcra Sekreteri F. Eliyeva ve “Xidmet-İş”e bağlı “Binagadi Kargo Taşımacıları Sendikası” Başkanı Elçin Selimov iştirak ettiler.

 

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile Azarbeycan Cumhuriyetinin kurucusu büyük devlet adamı Haydar Aliyev’in yan yana fotoğraflarının yer aldığı toplantı salonunda yapılan görüşmede; Azerbaycan’la Türkiye’nin sarsılmaz kardeşlik ilişkileri, sendikal ilişkiler dahil her alanda var olan birlik ve dayanışma, ayrıca Azerbaycanın öz toprağı olan Karabağ’ın geri alındığı 44 günlük Vatan Muharebesi gibi konular ele alındı. Bu konuda konuşan Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu; Karabağ’ın Ermeni işgalindan kurtarılmasının, sadece Azerbaycan halkının deyil, bütün Türk dünyası için uzun zamandır beklenilen zafer bayramı olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra, bu çetin savaştan sonra bile dünyanın en güzel başkentlerinden biri olan Bakü’nün kısa zamanda hızlı bir gelişme kaydetmesinin hayranlık verici olduğunu söyledi. 



Yapılan görüşmelerde sendikalar arası bu tür işbirliği ve dayanışmanın daha da geliştirilmesi gerektiği ifade edilirken, bunun her iki ülke için ekonomik alanda da olumlu etkileri olacağı vurgulandı.

Ardında da, Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu ve Basisen Heyeti bu ziyaretin gerçekleşmesinde özel ilgisi, konukseverliği, dostluğu ve samimiyetinden dolayı Xeyyam Nesibov’a teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler.  

Son olarak bu ziyaret bir kez daha gösterdi ki, Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu’nun çok sevdiği “Bir yürekte iki can: Türkiye ve Azerbaycan” sözü bir hakikattir.

Türkiye Azerbaycan dostluğunun hayatın her alanında gelişmesi dileğiyle...