ŞUBELERİMİZDEN HABERLER

BASİSEN KONYA ŞUBESİ FOTOĞRAF KURSU

Bankacılık sektöründe çalışanların yoğun baskı ve stres altında bulunduklarını göz önüne alarak, üyelerimizi bir nebze de olsa iş ortamından uzaklaştırmak, sosyal yaşamlarına ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Konya’daki Sendika Binamızda "Selçuklu Fotograf Sanatı Derneği” ile yapılan işbirliği çerçevesinde 7 Nisan 2019- 28 Nisan 2019 tarihleri arasında TEMEL FOTOGRAF kursu düzenlenmiştir. 

Fotoğraf kursumuz ile bir taraftan üyelerimizin boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlayacak bir hobi edinmelerini sağlarken, diğer taraftan üyelerimizin işletme farkı gözetmeksizin birlik, beraberliklerini ve kaynaşmalarını sağlamayı, sendikamızla bağlarını güçlendirmeyi hedefledik.

Kursumuza Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank ve Anadolu Sigorta çalışanı üyelerimiz katılmıştır. 
Kursumuza katılan üyelerimiz ile Kapadokya Bölgesi’ne fotoğraf çekim gezisi düzenlenmiştir. 
 

Üyelerimiz tarafından bu gezi sırasında çekilen fotoğraflar, Sendikamızın 55. Kuruluş yıl dönümü olan 19 Mayıs 2019 tarihinde Sendikamızda açılan sergi ile üyelerimizin beğenisine sunulmuştur. 

Günün anlam ve önemini pekiştiren "BASİSEN VE KAPADOKYA” konulu fotoğraf sergimiz,  kuruluş yıldönümümüzde Sendikamızı ziyaret eden örgütlü olduğumuz işletmelerin yöneticilerinin, temsilcilerimizin ve üyelerimizin büyük beğenisini kazanmıştır. 

KAPADOKYA FOTOĞRAF SERGİSİ  

 

BASİSEN ADANA ŞUBESİ 

SPL SINAVI SEVİYE 1 KURSU

 

Adana Şubemizce Mart ve Nisan ayları içerisinde Yapı ve Kredi Bankası’nda üyelerimize yönelik SPL Düzey 1 Sınavı Hazırlık Kursu düzenlenmiştir.

Adana ve Antalya’da 9-10 Mart tarihilerinde başlayan dersler, İş Bankası Emekliler Derneği Lokalinde hafta sonları yapılmış olup 4 hafta sürmüştür.

Adana’da yapılan derslerden yaklaşık 95 üyemiz faydalanmış, eğitime Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde ikamet eden üyelerimizden de katılım olmuştur. Antalya’daki organizasyonumuzdan ise 83 kişi faydalanmış, ve ders aktarımları yerel firmalardaki eğitmenler tarafından yapılmıştır.

Gerek derslere katılan gerekse mazeretleri nedeniyle gelemeyen üyelerimizden söz konusu faaliyetimizle ilgili son derece olumlu geri bildirimler alınmıştır.

LÖSEV TANITIM TOPLANTILARI

Adana’da 13 Nisan tarihinde yaptığımız ders öncesinde LÖSEV yetkililerince 15 dakikalık bir sunumla LÖSEV’i tanıtmış, vakıf ürünlerinin satışını yaptıkları küçük bir de stant açmıştır. Üyelerimiz üye olmak ve ürünlerini satın almak suretiyle LÖSEV’e destek olmaya çalışmışlardır.

Adana’da İş Bankası Bölge Müdürlükleri, Genel Müdürlük Birimleri, Adana Ticari ve Seyhan Şubeleri, çeşitli iştiraklerin ve İş Bankası Emekliler Derneği Lokalinin yer aldığı binada 24 Nisan 2019 tarihinde LÖSEV yetkilileri bir sunum yaparak LÖSEV’i tanıtmışlardır. Yaklaşık 30 dakika süren sunuma, binada çalışan üyelerimiz yoğun ilgi göstermiştir.

 

 


BASİSEN BURSA ŞUBESİ – BOWLING TURNUVASI

Şubemizin sportif faaliyetleri içerisinde yer alan Bowlıng Turnuvası 09-13 Nisan 2019 tarihlerinde Bursa Carrefoursa Magıc World Cosmıc Bowlıng salonunda düzenlenmiş olup, turnuvaya 75 takımda toplam 300 üyemiz katılmıştır.

Finale kalarak kupa almaya hak kazanan takımların puanları, isimleri ve şubeleri şöyledir:

1.551 puan "TİCARİ KİNG” – İş Bankası (Bursa Ticari Şube)

2.517 puan "RİVRİV” – İş Bankası (Orhangazi Şubesi)

3.507 puan "YENİŞEHİR-İZNİK” – Yapı Kredi Bankası (Yenişehir-İznik Şubeleri)

Turnuvanın en skorer erkek oyuncusu 199 puan alan İş Bankası Buttim Şubesi’nden Bayram Gümüş olurken, en skorer bayan oyuncusu ise 121 puan alan Yapı Kredi Bankası Hürriyet Şubesi’nden Füsun Çelik olmuştur. Öte yandan turnuvanın en şık takımı ise İş Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü Doğrudan Satış Birimi’nden "SIRT ÇANTALILAR” olarak belirlenmiştir.

Şube Başkanımız Sn. Celalettin Topsever final oyunları sonundaki ödül töreninde yaptığı konuşmada örgütlü işletmelerimizin yöneticilerine, üyelerimize ve ailelerine katılımlarından dolayı teşekkür etmiş, artık gelenekselleşmiş olan bu organizasyonlarımızın yıllardır üyelerimizin bir araya gelerek tanışma ve kaynaşmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtmiştir. Ayrıca günlük yoğun iş temposundan uzaklaşan üyelerimizin keyifli vakit geçirmelerine vesile olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirmiş, kendisinin de uzun zamandır göremediği dostlarıyla görüşme fırsatı bulduğunu vurgulamıştır.

 

DİYARBAKIR ŞUBEMİZ’DEN İŞYERİ ZİYARETLERİ

Diyarbakır Şubemiz, yetki alanın oldukça geniş ve dağınık olmasına karşın, örgütlenme çalışmalarının bir parçası olarak gördüğü işyeri ziyaretlerinin yapılmasına ağırlık vermektedir. Bu çerçevede Diyarbakır Şube Başkanımız Turgay Sevimli Doğu Anadolu Bölgesine bağlı Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis il ve ilçelerinde şube ziyaretlerinde bulunmuş, işyerlerinde üyelerimizin sorunlarını dinleyerek, görüş alışverişinde bulunmuştur.

 

 

BASİSEN KONYA ŞUBESİ EĞİTİM FAALİYETLERİ

 

KONYA - SERMAYE PİYASASI LİSANSLAMA SINAVI - SEVİYE 1 KURSU

Yapı Kredi Bankası çalışanlarına yönelik olarak, Konya’daki Sendikamıza ait eğitim salonunda 06.10.2018-03.11.2018 tarihleri arasında "Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları, Sermaye Piyasası Araçları, Yatırım Kuruluşları, Takas Saklama ve Operasyon İşlemleri” konularında toplam 70 saat kurs düzenlenmiştir. Söz konusu kursa Konya, Aksaray ve Isparta illerinden üyelerimiz katılmıştır.

KONYA - II. MÜDÜRLÜK YÜKSELME SINAVI KURSU

Türkiye İş Bankası A.Ş. II. Müdürlük sınavına yönelik olarak, Konya’daki Sendikamıza ait eğitim salonunda, 17.11.2018-02.12.2018 tarihleri arasında "İthalat-İhracat, Kredi ve İstihbarat” konularında toplam 48 saat kurs düzenlenmiştir. Söz konusu kursa Karaman, Konya, Nevşehir ve Sivas illerinden üyelerimiz katılmıştır.

KONYA - YETKİLİ YÜKSELME SINAVI KURSU

Türkiye İş Bankası A.Ş. Yetkili Yükselme Sınavına yönelik olarak, Konya’daki Sendikamıza ait eğitim salonunda 02.02.2019-24.02.2019 tarihleri arasında "Temel İşlemler, Kredi, Ürünlerimiz ve Genel Yetenek” konularında toplam 64 saat kurs düzenlenmiştir. Söz konusu kursa Afyon, Aksaray, Eskişehir, Kırşehir, Konya, Nevşehir ve Sivas illerinden üyelerimiz katılmıştır.

KAYSERİ - YETKİLİ YÜKSELME SINAVI KURSU

Türkiye İş Bankası A.Ş. Yetkili Yükselme Sınavına yönelik olarak, Kayseri’de Bölge Müdürlüğü’ne ait eğitim salonunda 16.02.2019-24.02.2019 tarihleri arasında "Kredi ve Genel Yetenek” konularında toplam 32 saat kurs düzenlenmiştir. Söz konusu kursa Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinden üyelerimiz katılmıştır.

 

 

 

BASİSEN İZMİR ŞUBESİ 2018 YILI FAALİYETLERİ

EĞİTİM FAALİYETLERİ - KURSLAR

  • II. MD.LÜK SINAVINA HAZIRLIK KURSU

 

Kurs Başlama Tarihi 04.11.2017 Bitiş Tarihi : 23.12.2017

 

Üyelerimizin işletmelerinde açılan II. Md.lük sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla Sendika Şubemiz salonlarında düzenlenen " II.Md.lük. Sınavına Hazırlık Kurslarımıza” 121 Üyemiz kayıt yaptırmıştır.

 

Cumartesi günleri yapılan Kursumuzda Eğitmen olarak Üyelerimizden ;

- Ürünlerimiz (Menkul Kıymetler) - Ayşin Dikmen

- İstihbarat - İbrahim Acar

- Kredi - Burak Mumcu

- Kambiyo - Sibel Çalışkan

- Genel Yetenek - Feride Kenar Başcı ve Ümit Ali Naçar

konularında ders vermiştir.

Kurs sonunda eğitmenlerimiz tarafından hazırlanan kurs notları ve örnek sorular yetki alanımızdaki tüm üyelerimize e-maille gönderilmiştir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • YETKİLİLİK SINAVINA HAZIRLIK KURSU

 

 

Kurs Başlama Tarihi : 06.01.2018 Bitiş Tarihi : 17.02.2018

 

Üyelerimizin işletmelerinde açılan Yetkililik sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla Basisen İzmir Şubemiz konferans salonunda açılan kurslarımıza; Toplam : 98 üyemiz kayıt yaptırmıştır.

Kurslarımız da eğitmen olarak üyelerimizden ;

KURS YERİ DERS KONUSU EĞİTMEN

İZMİR - TEMEL İŞLEMLER - Sibel Çalışkan

- KREDİ - Burak Mumcu

- ÜRÜNLERİMİZ - Ayşin Dikmen

- GENEL YETENEK - Feride Kenar Başcı ve Ümit Ali Naçar katılmışlardır.

Kurs sonunda eğitmenlerimiz tarafından hazırlanan kurs notları ve örnek sorular yetki alanımızdaki tüm üyelerimize e-maille gönderilmiştir.

SPORTİF FAALİYETLER – TURNUVALAR

·BASİSEN BOWLİNG TURNUVASI

Turnuva Tarihi : 15 - 23 Ocak 2018

 

İzmir Hilton Oteli, Famecity&Kingpin Bowling Salonunda 15-23 Ocak 2018 tarihleri arasında 5 gün süren turnuvamıza 128 takımda, toplam 512 üyemiz katılmıştır.

Bu geniş katılımlı organizasyonumuzun sonunda Turnuva sıralaması aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

 

Finale kalan takımlardaki tüm üyelerimize Turnuva anısına birer madalya, ilk üç dereceye giren takımlara kupa, ferdi sıralamada birinci olan erkek ve bayan üyelerimize de çeşitli ödüller verilmiştir.

 

İlk 3 sırayı oluşturan Takımlar ;

 

ŞAMPİYON - İŞ BANKASI/ ÇARŞI KARŞIYAKA ŞUBESİ –TOPLAM PUAN : 616

 

İKİNCİ - YAPI KREDİ BANKASI/ FEVZİPAŞA BULVARI ŞUBESİ –TOPLAM PUAN : 584

 

ÜÇÜNCÜ -İŞ BANKASI/ İZMİR MERKEZ 2.BÖLGE SATIŞ MD.LÜĞÜ –TOPLAM PUAN : 561

-Bireysel sıralamada Erkeklerde Türkiye İş Bankası A.Ş. Şirinyer Şubesinden Ali Fuat Ertaş toplamda 506 sayıyla,

-Bayanlarda ise T.İş Bankası/ Doğrudan Satış Tarım İzmir Biriminden Hülya Filiz 239 toplam sayıyla birinci olarak ödül almışlardır.

 

Şube Başkanımız Sn. Cüneyt Akarsu Ödül merasimi töreninde yaptığı konuşmada ; Üyelerimizin günlük iş stresinden bir günlükte olsa uzaklaşıp, hoşça vakit geçirerek moral ve motivasyon kazandığı, farklı işletme ve işyerlerinden gelen Üyelerimizin tanışıp, kaynaşarak sendikal örgütlülük, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini ifade ederek, bu vesile ile turnuvaya katılan tüm üyelerimize destek ve katkılarından dolayı teşekkür etmiştir.

BASİSEN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Sendikamızın Kuruluş Yıldönümü 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü, T. İş Bankası A.Ş. İnciraltı Spor Tesislerinde kutlanmıştır. Kutlamalar çerçevesinde organizasyonuna daha önce başlanmış olan Futbol ve Streetball turnuvalarının final müsabakalarının yanı sıra Tavla ve Dart turnuvaları da düzenlenerek Kuruluş Yıldönümümüz şenlik havasında kutlanmıştır.

 

·BASİSEN FUTBOL TURNUVASI

 

 

Turnuva Başlama Tarihi : 17.03.2018 , Bitiş Tarihi : 19.05.2018

 

Basisen İzmir Şubemizce düzenlenen ve yetki alanımız içindeki İşletmelerde çalışan üyelerimizin oluşturduğu 13 Takımın 150’den fazla sporcu ile katıldığı Futbol Turnuvamız 19 Mayıs 2018 tarihinde oynanan Final maçları ile sona ermiştir.

 

Final maçları sonucunda sıralama aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

 

* ŞAMPİYON - İŞ BANKASI/ EGE KURUMSAL ŞUBESİ TAKIMI

 

* İKİNCİ - YAPI KREDİ/ İZMİR KARMASI TAKIMI

 

* ÜÇÜNCÜ - İŞ BANKASI/ KONAK ŞUBESİ TAKIMI

 

* DÖRDÜNCÜ - YAPI KREDİ/ ALL STAR TAKIMI

 

* TURNUVA GOL KRALI - MEHMET AKTAY - İŞ/EGE KURUMSAL ŞB.

 

* EN AZ GOL YİYEN TAKIM - ORÇUN DİNÇTOPAL - YKB/ İZMİR KARMA TAKIMI

 

Final maçları sonunda yapılan törende turnuvada sıralamaya giren takımlara ve sporcu üyelerimize ödülleri İzmir Şube Başkanı Cüneyt Akarsu, Şubemizin diğer yöneticileri ve örgütlü olduğumuz işletmelerin üst düzey yöneticileri tarafından verilmiştir.

 

TURNUVA ŞAMPİYONU : İŞ/EGE KURUMSAL ŞB.

TURNUVA İKİNCİSİ : YKB/İZMİR KARMA

TURNUVA ÜÇÜNCÜSÜ : İŞ/KONAK ŞB.

TURNUVA DÖRDÜNCÜSÜ : YKB/ALL STAR

·BASİSEN STREETBALL TURNUVASI

Turnuva Başlama Tarihi : 05.05.2018 , Bitiş Tarihi : 19.05.2018

Basisen İzmir Şubemizce düzenlenen ve yetki alanımız içindeki İşletmelerde çalışan üyelerimizin oluşturduğu 11 Takımın 70’den fazla sporcu ile katıldığı Streetball Turnuvamız 19 Mayıs 2018 tarihinde oynanan Final maçları ile sona ermiştir.

 

Final maçları sonucunda sıralama aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

ŞAMPİYON - İŞ BANKASI/ KARATAŞ ŞUBESİ TAKIMI - BLACKSTONE

 

* İKİNCİ - İŞ BANKASI/ YENİGÜN ŞUBESİ TAKIMI – YENİCEN MİLAN

 

* ÜÇÜNCÜ - İŞ BANKASI/ AOSB TİCARİ ŞUBESİ TAKIMI – AOSB TİCARİ

 

Turnuvada "En İyi 3 Sayılık Atış” yarışmasını ise İş/Ataşehir/Çiğli Şubesinden Güven Kaymak kazanmıştır.

·TAVLA TURNUVASI

 

 

Turnuva Tarihi : 19.05.2018 - Cumartesi

 

Düzenlenen Tavla Turnuvasına 44 üyemiz katılmıştır. Yapılan zorlu tavla maçları neticesinde;

 

TAVLA ŞAMPİYONU - TAMER ÇALIŞKAN - İŞ/ Ege Kurumsal (Sibel Çalışkan’ın eşi)

İKİNCİSİ - NECDET ÜNAL - İŞ/ İzmir Özel Bankacılık

olmuştur.

 

·DART TURNUVASI

 

Turnuva Tarihi : 19.05.2018 - Cumartesi

Düzenlenen Dart Turnuvasına 51Üyemiz katılmıştır. Yapılan turnuva neticesinde ;

DART ŞAMPİYONU - VOLKAN GEZENOĞLU - İŞ/ FOÇA ŞB.

İKİNCİSİ - MURAT AKTAŞ - İŞ/EGE KURUMSAL ŞB.

ÜÇÜNCÜ - LARA GÜMRAH - İŞ/ HATAY ŞB. (Banu Gümrah’ın kızı)

olmuştur.

DİĞER ETKİNLİKLER

·BASİSEN "23 NİSAN” ÇOCUK ŞENLİĞİ

 

 

Şenlik Tarihi : 01.05.2018 – Salı

 

Basisen İzmir Şubemizce düzenlenen; Geleneksel ; 23 NİSAN " BASİSEN ÇOCUK ŞENLİĞİ” ne

 

03 – 12 yaşları arasındaki toplam 494 ÜYEMİZİN çocuğu kayıt yaptırmıştır.

 

İş Bankası Mensupları İnciraltı Spor tesislerinde 01 Mayıs 2018 tarihinde yapılan şenlikte çocuklarımıza müzik eşliğinde; palyaço gösterileri, animasyonlar, çeşitli yarışmalar, yaş gruplarına göre eğlenceler, yüz boyama standının yer aldığı faaliyetlerde bulunulmuştur.

 

Şenliğe katılan çocuklarımıza başta Sponsor Firmalardan gönderilen bayrak, dondurma, kek, meyve suyu , süt, pide, ayran vs. hediyeler dağıtılmıştır.

 

Çocuklarla birlikte yaklaşık 1.500’ün üzerinde davetlinin iştirak ettiği şenliğimiz her yıl olduğu gibi yine üyelerimiz tarafından takdir görmüş ve şenliğin sonunda teşekkür ve memnuniyetlerini belirtmişlerdir.

·1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMALARI

 

Kutlama Tarihi : 01 Mayıs 2018 – Salı

 

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları”, "Basisen 23 Nisan Çocuk Şenliği ile birlikte İş Bankası İnciraltı Spor Tesislerinde kutlanmıştır.

Şube Başkanımız Sn.Cüneyt Akarsu yaptığı açılış konuşmasında emek ve dayanışmanın önemine vurgu yapmış ve tüm çalışanların "İşçi Bayramını” kutlamıştır.

 

SANATSAL FAALİYETLER- KONFERANSLAR

·BASİSEN TİYATROSU " DAMDAKİ KEMANCI ” OYUNU

 

 

Oyun Tarihi : 27 Nisan 2018 – Cuma günü, İzmir, AKM.

 

Basisen İzmir Şubemizin Sosyal Faaliyetleri içinde Altı Yıl önce oluşturulan Basisen Tiyatro Grubunun, Ekim/2017 tarihinde başlayan yeni dönem çalışmalarına eski ve yeni üyelerimizden 24 üyemiz kayıt yaptırmıştır.

 

Sn. Serdar Saatman’ın Yönetmenliğini yaptığı "DAMDAKİ KEMANCI” adlı oyunun uzun ve yorucu süren bir hazırlık döneminden sonra 27.04.2018 – Cuma Günü İzmir Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenmiştir. Oyun, izlemeye gelen 600’den fazla üyemiz tarafından çok beğenilmiştir.

 

Oyun sonunda Şube Başkanımız Sayın, Cüneyt Akarsu yaptığı kapanış konuşmasında, Başkanı olduğu Basisen Sendikası İzmir Şubesinin sosyal faaliyetleri içerisinde bulunan bu tür sanatsal etkinliklerle sanata ve sanatçıya verdiği önem ve değerin ortaya çıktığını, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek üyelerimizin oluşturduğu tiyatro oyuncularına ve katılımcılara teşekkür etmiştir.

·BASİSEN T.S.M. KONSERİ

 

 

Konser Tarihi : 12.05.2018 – Cumartesi

Basisen İzmir Şubesi’nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri içerisinde her yıl düzenlediği ; Üyelerimizin oluşturduğu "Türk Sanat Müziği Korosu” Aralık /2018 tarihinden itibaren Koro Şefi Mehtap Dilmaç yönetiminde çalışmalarına başlamıştır.

Sadece üyelerimizden oluşan, BASİSEN İZMİR ŞUBESİ – T.S.M. KOROSU’ nun 12 Mayıs 2018 tarihinde İzmir Atatürk Kültür Merkezinde verdiği konseri Sendikamızın örgütlü olduğu Banka ve Sigorta Şirketlerinin üst düzey yönetici, Bölge ve Şube Müdürleri, Üyelerimiz ve aileleri ile birlikte 400’ye yakın davetli izlemiştir.

 

"BİZİM HİKAYEMİZ” temalı şarkıların seslendirildiği Konserimiz çok büyük beğeni ve takdirle izlenmiştir.

 

Konser sonrası İzmir Şube Başkanımız Sayın, Cüneyt Akarsu Koro Şefi Sn. Mehtap Dilmaç’a bir plaket vererek teşekkür etmiştir.

Konuşmasında Kuruluşunun 23. Yılında artık İzmir’deki Amatör Korolar içinde Basisen Korosunun ciddiyeti, disiplini ve kalitesiyle ayrı bir değeri ve yeri olduğunu bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek Üyelerimizin oluşturduğu Koro Elemanlarına ve katılımcılara teşekkür etmiştir.

·BASİSEN HALK OYUNLARI

Başlama Tarihi : 17.02.2018

 

Bu yıl kurulmuş olan "Basisen Halk Oyunları” ekibimiz çalışmalarına 34 üyemiz ile devam etmektedir. Eğitmenliğini Ege üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümünde eğitimine başlayan, İstanbulDevlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümünden mezun olan, "Fire Of The Anatolia” ve "Hürrem Sultan Dance Company”da dans kariyeri yapmış olan Fehmi Aygün tarafından yapılmaktadır.

Bu yılki çalışmalar kapsamında Ege Yöresinden "Zeybek” ve Artvin Yöresinden "Atabarı” oyunlarının çalışmaları yapılmaktadır.

 

 

·TEMSİLCİ EĞİTİM SEMİNERİ

Genel Merkezimizin organizasyonu çerçevesinde 08 – 20 Nisan 2018 tarihleri

arasında toplam 4 grup olmak üzere, Şubemiz Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu

Üyeleri ve Temsilcilerimizle birlikte 393 kişinin katılımıyla Temsilci Eğitimi Seminerimiz

tamamlanmıştır.

 

·TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. T.İ.S. TASLAK TOPLANTILARI

 

Türkiye İş Bankası Bankası A.Ş. İşvereni ile yapılacak olan yeni dönem T.İ.S. ile ilgili yetki alanımızda bulunan Türkiye İş Bankasının 212 işyerindeki 214Temsilcilerimize gönderilen anket formlarıyla Üyelerimizin varsa toplu iş sözleşmesinde yer almasını istedikleri hususlar sorulmuştur.

Yeni dönem Türkiye İş Bankası T.İ.S. ile ilgili olarak Şubemiz Yönetim, Denetim, Disiplin kurulu üyelerimizle birlikte üyelerimizden gelen talepler değerlendirilmiş ve şube taslağımızı oluşturularak Genel Merkezimize gönderilmiştir.

·ŞEKERBANK T.A.Ş. T.İ.S. TASLAK TOPLANTILARI

 

Şekerbank T.A.Ş. İşvereni ile yapılacak olan yeni dönem T.İ.S. ile ilgili yetki alanımızda bulunan Şekerbank’ın 44 işyerindeki 44 Temsilcilerimize gönderilen anket formlarıyla Üyelerimizin varsa toplu iş sözleşmesinde yer almasını istedikleri hususlar sorulmuştur.

Yeni dönem Şekerbank T.İ.S. ile ilgili olarak Şubemiz Yönetim, Denetim, Disiplin kurulu üyelerimizle birlikte üyelerimizden gelen talepler değerlendirilmiş ve şube taslağımızı oluşturularak Genel Merkezimize gönderilmiştir.

·YAPI KREDİ "ÇİDAK” TOPLANTILARI

Yapı Kredi Bankası İşvereni ile Sendikamız Yöneticilerinin katılımıyla yapılan

Çidak toplantıları öncesinde gündem oluşturmak ve varsa sorunların tespit edilmesi için yetki alanımız içindeki tüm temsilcilere mail atılarak Yapı Kredi Bankası İşyerlerindeki problemler tespit edilmiş ve çözümü yönünde bu toplantılarda gündeme getirilmiştir.

 

 

·İŞYERİ ZİYARETLERİ

 

28.02.2018 – 02.03.2018 tarihleri arasında, İzmir merkez dışındaki T.İş Bankası ve YKB şubelerinden oluşan toplam 9 işyeri ziyareti gerçekleştirilmiştir.

·2017 YILI ANLAŞMALI OTEL-TUR VE FİRMALAR LİSTESİ

 

 

Tüm Üyelerimizin ve ailelerinin de indirimli-taksitli olarak yararlanabileceği ; 2018 Yaz sezonunda Bölgemizdeki otel-motel-tatil köyleri ile Anaokulu, Kolejler, Optik vb. Firmalarla yapılan anlaşmalar tüm üyelerimize duyurulmuştur. Basisen web. sayfasında da yayınlanmak üzere Genel Merkezimize gönderilmiştir.

 

 

ADANA ŞUBEMİZDEN TİYATRO ORGANİZASYONU

Adana Şubemiz, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile işbirliği yaparak 25 Nisan 2018 tarihinde üyeleri için ücretiz tiyatro etkinliği düzenlemiştir.

Salonun tamamının Sendikamıza tahsis edildiği ‘Boyacı’ isimli 2 perdelik komedi oyununa, üyelerimiz ve yakınlarından oluşan yaklaşık 550 kişi katılmıştır.


 

ADANA ŞUBEBEMİZİN YETKİ ALANINDAKİ İKİ ÜYEMİZ İKİ KİŞİYE HAYAT VERDİ…

 

Adana Şubemizin 2015 yılının Kasım ayında Adana'da gerçekleştirdiği özellikle ilik nakli bekleyen hastalara yönelik olarak Kızılay tarafından hayata geçirilen "Kök Hücre Bağışı” kampanyasına katılanlardan 2 üyemiz 2 kişiye hayat verdi.

Adana Şube Başkanımız Fahri Yılmaz ve Şube Sekreterimiz Fatih Özkan’la birlikte Şube Yöneticilerimiz, kan uyumu gerçekleştiği için kök hücre nakli ismini dahi bilmedikleri yaparak biri yurt dışında olmak üzere 2 kişiye hayat veren üyelerimizden İş Bankası Ceyhan Şubesi'nde görevli Oktay Boran ve Yapı Kredi Bankası Güney ve İç Anadolu Bölge Müdürlüğü çalışanı Ahu Çınar'ı şubelerinde ziyaret ederek Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu'nun teşekkür mektubu ile hediyelerini kendilerine takdim ettiler.

Kendilerine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

 

İZMİR ŞUBEMİZİN 2017 YILI FAALİYETLERİ

EĞİTİM FAALİYETLERİ - KURSLAR

BİREYLER İÇİN FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTMEN EĞİTİMİ

Kurs Tarihleri : 18-19 Kasım 2016

T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Visa Europe ve Habitat Derneğinin bir araya gelerek hazırlamış oldukları, gençler arasında finansal bilinci geliştirerek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla " Paramı Yönetebiliyorum Projesi " çerçevesinde Sendikamıza bağlı üyelerimizin de yararlanmalarına olanak sağlamak amacıyla;

Sendika Şubemiz Konferans Salonunda; 18-19 Kasım 2016 tarihleri arasında (Cuma/Cumartesi) 2 günlük; BİREYLER İÇİN FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTMEN EĞİTİMİ düzenlenmiştir.

Eğitmen eğitimi; yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak Habitat Derneği Paramı Yönetebiliyorum Projesi Ekibi tarafından sendika üyelerimize ücretsiz olarak verilmiştir.

TEOG SINAVI SONRASI DOĞRU TERCİH YAPMA EĞİTİMİ

Temel Eğitimden, Orta Öğretime geçecek çocukları olan üyelerimize, TEOG Sınavı sonrasında katkı sağlayabilmek amacıyla ;

TEOG sonrası Doğru Tercih Yapma ve Orta Öğretime Uyum Süreci,

Ergenlik Döneminde İletişim,

Öğrenme Stilleri

konularını kapsayan konferans düzenlenmiştir.

08 Temmuz 2017- Cumartesi günü, Saat: 11:00’de Sendikamız Konferans salonunda yapılan konferansımıza üyelerimiz eşleriyle birlikte de katılarak çocuklarının okul tercihlerinde nelere dikkat etmeleri hakkında konunun uzmanlarından eğitim alarak bilinçlenmişlerdir.

II. MÜDÜRLÜK SINAVINA HAZIRLIK KURSU

Kurs Başlama Tarihi 03.12.2016 Bitiş Tarihi : 28.01.2017

Üyelerimizin işletmelerinde açılan II. Md.lük sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla Sendika Şubemiz salonlarında düzenlenen " II.Md.lük. Sınavına Hazırlık Kurslarımıza” 53 Üyemiz katılmıştır.

 

Cumartesi günleri yapılan Kursumuzda Eğitmen olarak Üyelerimizden ;

- Ürünlerimiz (Menkul Kıymetler) - Ayşin Dikmen

- İstihbarat - Sercan Duman

- Kredi - Burak Mumcu

- Kambiyo - Sibel Çalışkan

konularında ders vermiştir.

Kurs sonunda eğitmenlerimiz tarafından hazırlanan kurs notları ve örnek sorular yetki alanımızdaki tüm üyelerimize e-maille gönderilmiştir.

YETKİLİLİK SINAVINA HAZIRLIK KURSU

Kurs Başlama Tarihi : 18.02.2017 Bitiş Tarihi : 25.03.2017

Üyelerimizin işletmelerinde açılan Yetkililik sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla Basisen İzmir Şubemiz konferans salonunda açılan kurslarımıza; Toplam : 60 üyemiz katılmıştır.

Kurslarımız da eğitmen olarak üyelerimizden ;

DERS KONUSU EĞİTMEN

- TEMEL İŞLEMLER - Sibel Çalışkan

- KREDİ - Burak Mumcu

- ÜRÜNLERİMİZ - Ayşin Dikmen

katılmışlardır.

Kurs sonunda eğitmenlerimiz tarafından hazırlanan kurs notları ve örnek sorular yetki alanımızdaki tüm üyelerimize e-maille gönderilmiştir.

SPORTİF FAALİYETLER – TURNUVALAR

BASİSEN BOWLİNG TURNUVASI

Turnuva Tarihi : 09 - 17 Ocak 2017

İzmir Hilton Oteli, Famecity&Kingpin Bowling Salonunda 09-17 Ocak 2017 tarihlerinde 6 gün süren turnuvamıza 133 takımda, toplam 532 üyemiz katılmıştır.

Bu geniş katılımlı organizasyonumuzun sonunda Turnuva sıralaması aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

Finale kalan takımlardaki tüm üyelerimize Turnuva anısına birer madalya, ilk üç dereceye giren takımlara kupa, ferdi sıralamada birinci olan erkek ve bayan üyelerimize de çeşitli ödüller verilmiştir.

İlk 3 sırayı oluşturan Takımlar ;

ŞAMPİYON - YAPI KREDİ BANKASI/ EGE ŞUBESİ –TOPLAM PUAN : 594

İKİNİCİ - İŞ BANKASI/ AKHİSAR ŞUBESİ –TOPLAM PUAN : 575

ÜÇÜNCÜ -İŞ BANKASI/ ÇARŞI KARŞIYAKA ŞUBESİ –TOPLAM PUAN :539

-Bireysel sıralamada Erkeklerde Türkiye İş Bankası A.Ş.İzmir Özel Bankacılık Şubesindenİhsan Palaz, toplamda 483 sayıyla,

-Bayanlarda ise T.İş Bankası/Gündoğdu Şubesinden Emel Dilek, 317 toplam sayıyla birinci olarak ödül almışlardır.

Şube Başkanımız Sn. Cüneyt Akarsu Ödül merasimi töreninde yaptığı konuşmada; Üyelerimizin günlük iş stresinden bir günlükte olsa uzaklaşıp, hoşça vakit geçirerek moral ve motivasyon kazandığı, farklı işletme ve işyerlerinden gelen Üyelerimizin tanışıp, kaynaşarak sendikal örgütlülük, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini ifade ederek, bu vesile ile turnuvaya katılan tüm üyelerimize destek ve katkılarından dolayı teşekkür etmiştir.

BASİSEN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

19 Mayıs 2017 Cuma günü, Sendikamızın Kuruluş Yıldönümü nedeniyle tüm üyelerimizin İzmir Şubemize davet edildiği, gelen misafirlere çeşitli ikramların sunulduğu kutlama organizasyonu düzenlenmiştir.

BASİSEN FUTBOL TURNUVASI

Turnuva Başlama Tarihi : 18.03.2017 , Bitiş Tarihi : 03.06.2017

Basisen İzmir Şubemizce düzenlenen ve yetki alanımız içindeki İşletmelerde çalışan üyelerimizin oluşturduğu 15 Takımın 150’den fazla sporcu ile katıldığı Futbol Turnuvamız 03 Haziran 2017 tarihinde oynanan Final maçları ile sona ermiştir.

Final maçları sonucunda sıralama aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

* ŞAMPİYON - İŞ BANKASI/ II.SANAYİ SİTESİ ŞUBESİ TAKIMI

* İKİNCİ - İŞ BANKASI/ İZMİR DESTEK HİZMETLERİ MD. TAKIMI

* ÜÇÜNCÜ - İŞ BANKASI/ BORNOVA TİCARİ ŞUBE

* DÖRDÜNCÜ - YAPI KREDİ/ ALL STAR TAKIMI

* TURNUVA GOL KRALI - FATİH KÖKSAL (39 GOL)- İŞ/II.SAN.SİT. ŞB.

* EN AZ GOL YİYEN TAKIM - BÜLENT TOLOĞLU (29 GOL)- İŞ/ BORNOVA TİCARİ ŞB.

 

Final maçları sonunda yapılan törende turnuvada sıralamaya giren takımlara ve sporcu üyelerimize ödülleri İzmir Şube Başkanı Cüneyt Akarsu, Şubemizin diğer yöneticileri ve örgütlü olduğumuz işletmelerin üst düzey yöneticileri tarafından verilmiştir.

Turnuva Dereceleri:

TURNUVANIN ŞAMPİYONU: T.İŞ BANKASI / II. SANAYİ SİTESİ ŞUBESİ TAKIMI

TURNUVANIN İKİNCİSİ : T.İŞ BANKASI / İZMİR DESTEK HİZMETLERİ TAKIMI

TURNUVANIN ÜÇÜNCÜSÜ: T.İŞ BANKASI / BORNOVA TİCARİ ŞB. TAKIMI

TURNUVANIN DÖRDÜNCÜSÜ: YKB/ ALL STAR TAKIMI

DİĞER ETKİNLİKLER

BASİSEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

Şenlik Tarihi : 23.04.2017 – Pazar

BASİSEN İzmir Şubemizce düzenlenen geleneksel ; 23 NİSAN " BASİSEN ÇOCUK ŞENLİĞİ” ne 03 – 12 yaşları arasındaki toplam 370 ÜYEMİZİN Çocuğu kayıt yaptırmıştır.

İş Bankası Mensupları İnciraltı Spor tesislerinde 23 Nisan 2017 tarihinde yapılan şenlikte çocuklarımıza müzik eşliğinde; palyaço gösterileri, animasyonlar, çeşitli yarışmalar, yaş gruplarına göre eğlenceler, yüz boyama standının yer aldığı faaliyetlerde bulunulmuştur.

Şenliğe katılan çocuklarımıza başta Sponsor Firmalardan gönderilen bayrak, dondurma, kek, meyve suyu , süt, pide, ayran vs. hediyeler dağıtılmıştır.

Çocuklar, anne-baba ve yakınlarıyla beraber yaklaşık 1.500’e yakın davetlinin iştirak ettiği şenliğin sonunda üyelerimiz teşekkür ve memnuniyetlerini belirtmişler ve bu tür faaliyetin her yıl tekrarlanmasını talep etmişlerdir.

SANATSAL DİĞER ETKİNLİKLER

BASİSEN TİYATROSU " 7 KOCALI HÜRMÜZ ” OYUNU

Oyun Tarihi : 06 Mayıs 2017 – Cumartesi günü, İzmir, AKM.

Basisen İzmir Şubemizin Sosyal Faaliyetleri içinde Beş Yıl önce oluşturulan Basisen Tiyatro Grubunun, Ekim/2016 tarihinde başlayan yeni dönem çalışmalarına eski ve yeni üyelerimizden 33 üyemiz kayıt yaptırmıştır.

Sn. Serdar Saatman’ın Yönetmenliğini yaptığı "7 KOCALI HÜRMÜZ” adlı oyunun uzun ve yorucu süren bir hazırlık döneminden sonra 06.05.2017 – Cumartesi Günü İzmir Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenmiştir. Oyun, izlemeye gelen 600’den fazla üyemiz tarafından çok beğenilmiştir.

Oyun sonunda Şube Başkanımız Sayın, Cüneyt Akarsu yaptığı kapanış konuşmasında, Başkanı olduğu Basisen Sendikası İzmir Şubesinin sosyal faaliyetleri içerisinde bulunan bu tür sanatsal etkinliklerle sanata ve sanatçıya verdiği önem ve değerin ortaya çıktığını, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek üyelerimizin oluşturduğu tiyatro oyuncularına ve katılımcılara teşekkür etmiştir.

BASİSEN T.S.M. KONSERİ

Konser Tarihi : 10.05.2017 – Çarşamba

Basisen İzmir Şubesi’nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri içerisinde her yıl düzenlediği ; Üyelerimizin oluşturduğu "Türk Sanat Müziği Korosu” Aralık /2016 tarihinden itibaren Koro Şefi Mehtap Dilmaç yönetiminde çalışmalarına başlamıştır. 

Sadece üyelerimizden oluşan, BASİSEN İZMİR ŞUBESİ – T.S.M. KOROSU’ nun 10 Mayıs 2017 tarihinde İzmir Atatürk Kültür Merkezinde verdiği konseri Sendikamızın örgütlü olduğu Banka ve Sigorta Şirketlerinin üst düzey yönetici, Bölge ve Şube Müdürleri, Üyelerimiz ve aileleri ile birlikte 500’ye yakın davetli izlemiştir.

"ÖYLE BİR GEÇER ZAMANKİ” temalı şarkıların seslendirildiği Konserimiz çok büyük beğeni ve takdirle izlenmiştir.

Konser sonrası İzmir Şube Başkanımız Sayın, Cüneyt Akarsu Koro Şefi Sn. Mehtap Dilmaç’a bir plaket vererek teşekkür etmiştir.

Konuşmasında Kuruluşunun 22. Yılında artık İzmir’deki Amatör Korolar içinde Basisen Korosunun ciddiyeti, disiplini ve kalitesiyle ayrı bir değeri ve yeri olduğunu bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek Üyelerimizin oluşturduğu Koro Elemanlarına ve katılımcılara teşekkür etmiştir.

YAPI VE KREDİ BANKASI T.İ.S. TASLAK TOPLANTILARI

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. İşvereni ile yapılacak olan yeni dönem T.İ.S. ile ilgili yetki alanımızda bulunan Yapı ve Kredi Bankasının 124 işyerindeki 125 Temsilcilerimize gönderilen anket formlarıyla Üyelerimizin varsa toplu iş sözleşmesinde yer almasını istedikleri hususlar sorulmuştur.

Yeni dönem Yapı ve Kredi Bankası T.İ.S. ile ilgili olarak Şubemiz Yönetim, Denetim, Disiplin kurulu üyelerimizle birlikte üyelerimizden gelen talepler değerlendirilmiş ve şube taslağımızı oluşturularak Genel Merkezimize gönderilmiştir.

YAPI KREDİ "ÇİDAK” TOPLANTILARI

Yapı Kredi Bankası İşvereni ile Sendikamız Yöneticilerinin katılımıyla yapılan

Çidak toplantıları öncesinde gündem oluşturmak ve varsa sorunların tespit edilmesi için yetki alanımız içindeki tüm temsilcilere mail atılarak Yapı Kredi Bankası İşyerlerindeki problemler tespit edilmiş ve çözümü yönünde bu toplantılarda gündeme getirilmiştir.

İŞYERİ ZİYARETLERİ

19.01.2017 – 17.03.2017 tarihleri arasında, İzmir merkez dışındaki T.İş Bankası, YKB ve Şekerbank şubelerinden oluşan toplam 87 işyeri ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretler sırasında genel olarak Otomatik Katılımlı BES, Kadın çalışanlar için doğum sonrasında kullanılabilecek olan "Kısmi Süreli Çalışma” ve "Yarım Zamanlı Çalışma” hakkında bilgi aktarımı gibi gündem maddelerinin yanı sıra üyelerimizin iş hayatıyla ilgili soruları cevaplandırılmıştır.

2017 YILI ANLAŞMALI OTEL-TUR VE FİRMALAR LİSTESİ

Tüm Üyelerimizin ve ailelerinin de indirimli-taksitli olarak yararlanabileceği; 2017 Yaz sezonunda Bölgemizdeki otel-motel-tatil köyleri ile Anaokulu, Kolejler, Optik vb. Firmalarla yapılan anlaşmalar tüm üyelerimize duyurulmuştur. BASİSEN web. sayfasında da yayınlanmak üzere Genel Merkezimize gönderilmiştir.

 

ANKARA ŞUBEMİZİN IV. BOWLİNG TURNUVASI 

Ankara Şubemizin 20 Kasım 2016 Pazar günü düzenlemiş olduğumuz IV. Bowling Turnuvası’na örgütlü bulunduğumuz işletmelerden Ankara ilindeki işyerlerinde çalışan üyelerimizin oluşturduğu 56 takım katılmıştır.

Her takımın 2 bayan ve 2 erkek olmak üzere 4 kişiden oluştuğu turnuvada, toplam 224 kişi yer almıştır.

Turnuva sonucu şu şekilde gerçekleşmiştir.

1- Anadolu Sigorta İç Anadolu Bölge Müdürlüğü – Takım Adı: ANADOLU SİGORTA

2- T. İş Bankası Akay Şubesi – Takım Adı: AKAY SPOR

3- T. İş Bankası Kızılay Ticari Şube – Takım Adı: ÇEVRİMİÇİ

Turnuvanın en skorer oyuncusu ise 186 puanla Ahmet Saygın Ozanoğlu olmuştur.

 

 

 


ADANA ŞUBEMİZ ANTALYA'DA TAVLA TURNUVASI DÜZENLEDİ

12 Kasım 2016 tarihinde Şubemizce Antalya’da düzenlenen ve 64 üyemizin oyuncu olarak yer aldığı Tavla Turnuvası’na yaklaşık 200 üyemiz katıldı.

Turnuva sonunda;

Birinci olan Halis Kerem Sengir, kupasını eski Şube Sekreterimiz Sn.Hasan Konyar’dan,

İkinci olan Mükremin Burakhan Karataş kupasını, eski Denetleme Kurulu Üyemiz ve İş Bankası Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı Tangül Türkdoğan’dan,

Üçüncü olan Nida Cihan Doğurtan ise kupasını eski Disiplin Kurulu Üyemiz Sn.Kenan Tıkır’dan aldı.

Turnuvaya oyuncu olarak katılan üyelerimiz arasında yapılan çekiliş sonucunda Eda Kıyıcı’ya1 adet özel yapım tavla hediye edildi.

 

 

 

 

İZMİR ŞUBEMİZİN 2016 YILI ETKİNLİKLERİ

 

EĞİTİM FAALİYETLERİ - KURSLAR

  • İKİNCİ MÜDÜRLÜK SINAVINA HAZIRLIK KURSU

 

Kurs Başlama Tarihi : 07.11.2015

Üyelerimizin işletmelerinde açılan II. Müdürlük sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla Şubemiz salonlarında düzenlenen " II. Müdürlük. Sınavına Hazırlık Kurslarımıza” 69 Üyemiz katılmıştır.

Cumartesi günleri yapılan kursumuzda Eğitmen olarak Üyelerimizden;

- Ürünlerimiz (Menkul Kıymetler) - Ayşin Dikmen

- İstihbarat - Sercan Duman

- Kredi - Burak Mumcu

- Kambiyo - Sibel Çalışkan

konularında ders vermiştir.

Kurs sonunda 09.01.2016 tarihi itibariyle katılımcı üyelerimize "Deneme Sınavı” düzenlenmiştir.

  • YETKİLİLİK SINAVINA HAZIRLIK KURSU

Üyelerimizin işletmelerinde açılan Servis Yetkili Yardımcılığı sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla açılan kurslara;

KURS BÖLGESİ KATILAN ÜYE KURS BAŞLAMA TARİHLERİ

· İzmir Kursuna : 85 - 13/02/2016

· Aydın Kursuna : 36 - 05/03/2016

· Denizli Kursuna : 29 - 05/03/2016

olmak üzere toplam 150 üyemiz katılmıştır.

Yetki alanımızda sınava girecek tüm üyelerimize yardımcı olmak üzere bu yıl İzmir, Aydın ve Denizli’de olmak üzere Ayrı İlimizde düzenlediğimiz kurslarımız da eğitmen olarak aşağıdaki üyelerimiz görev almıştır.

KURS YERİ DERS KONUSU EĞİTMEN SALON

İZMİR - TEMEL İŞLEMLER - Sibel Çalışkan - Sendika Şubesi Konferans Salonu

- KREDİ - Burak Mumcu

- ÜRÜNLERİMİZ - Ayşin Dikmen

AYDIN - ÜRÜNLERİMİZ - Serkan Öztek - Mali Müşavirler Odası/Aydın

-KREDİ - Burak Balaban

DENİZLİ -KREDİ - Burak Balaban - İş Bankası/Bayramyeri Şb.Üstü

-ÜRÜNLERİMİZ - Serkan Öztek

katılmışlardır.

Kurs sonunda 26.03.2016 tarihi itibariyle katılımcı üyelerimize "Deneme Sınavı” düzenlenmiştir.

SPORTİF FAALİYETLER – TURNUVALAR

  • ·MASA TENİSİ TURNUVASI

Turnuva Tarihi: 17.10.2015 – Cumartesi

Şubemizin bulunduğu binanın 7.katında düzenlenen turnuvaya toplam 36 üyemiz katılmıştır.

Turnuva sonucundaki sıralama aşağıdaki şekilde oluşmuştur;

- Bayanlar Şampiyonu Gülçin Berki İş/Eşrefpaşa Şb.

- Bayanlar İkincisi Dilek Yüksel Anadolu Hayat

Emeklilik A.Ş.

- Erkekler Şampiyonu A.Temel Gökkaya YKB/Çamdibi Şb.

- Erkekler İkincisi Hürol Hopancı İş/İzmir Merkez

2.Bölge Satış Md.ğü


  • BASİSEN BOWLİNG TURNUVASI

Turnuva Tarihi: 18-27 Ocak 2016

İzmir Hilton Oteli, Famecity&Kingpin Bowling Salonunda 18-27 Ocak 2016 tarihlerinde 6 gün süren turnuvamıza 157 takımda, toplam 628 üyemiz katılmıştır.

Bu geniş katılımlı organizasyonumuzun sonunda Turnuva sıralaması aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

Finale kalan takımlardaki tüm üyelerimize Turnuva anısına birer madalya, ilk üç dereceye giren takımlara kupa, ferdi sıralamada birinci olan erkek ve bayan üyelerimize de çeşitli ödüller verilmiştir.

İlk 3 sırayı oluşturan takımlar;

1- İŞ BANKASI/ GÜNDOĞDU ŞB. –TOPLAM PUAN 614

2- İŞ BANKASI/ İZMİR ÖZEL BANKACILIK –TOPLAM PUAN 592

3- İŞ BANKASI/ PINARBAŞI ŞB. –TOPLAM PUAN 525

¨ Bireysel sıralamada erkeklerde Türkiye İş Bankası A.Ş.Gündoğdu Şubesinden Yusuf Veyis Yılmaz toplamda 484 sayıyla,

¨ Bayanlarda ise Yapı Kredi Bankası A.Ş. Dokuz Eylül Şubesinden Nurten Bakan 287 toplam sayıyla birinci olarak ödül almışlardır.

 

Şube Başkanımız Cüneyt Akarsu Ödül merasimi töreninde yaptığı konuşmada; Üyelerimizin günlük iş stresinden bir günlükte olsa uzaklaşıp, hoşça vakit geçirerek moral ve motivasyon kazandığı, farklı işletme ve işyerlerinden gelen üyelerimizin tanışıp, kaynaşarak sendikal örgütlülük, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini ifade ederek, bu vesile ile turnuvaya katılan tüm üyelerimize destek ve katkılarından dolayı teşekkür etmiştir.

 

  • BASİSEN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

19 Mayıs 2016 Perşembe günü, Sendikamızın Kuruluş Yıldönümü nedeniyle İzmir Şubemizde tüm üyelerimizin davet edildiği, gelen misafirlere çeşitli ikramların sunulduğu kutlama organizasyonu düzenlenmiştir.

 

  • TAVLA TURNUVASI

Turnuva Tarihi: 28.05.2016 - Cumartesi

 

Düzenlenen Tavla Turnuvasına 28 üyemiz katılmıştır. Yapılan zorlu tavla maçları neticesinde;

TAVLA ŞAMPİYONU - UTKU KARAKAŞ - YKB/ Ana Kasa

İKİNCİSİ - AHMET ÖNEY - İŞ/ Kemalpaşa Şb.

olmuştur.


  • DART TURNUVASI

Turnuva Tarihi: 28.05.2016 - Cumartesi

 

Düzenlenen Dart Turnuvasına 30 Üyemiz katılmıştır. Yapılan turnuva neticesinde;

DART ŞAMPİYONU - SERCAN DUMAN - İŞ/ Mesir Şb.

İKİNCİSİ - MURAT KESİCİ - İŞ/Bornova Ticari Şb.

ÜÇÜNCÜ - AYDIN ÖZDEMİR - İŞ/ Karabağlar Şb.

olmuştur.

 

  • BASİSEN FUTBOL TURNUVASI

Turnuva Başlama Tarihi: 19.03.2016

İzmir Şubemizce düzenlenen ve yetki alanımız içindeki İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat Emeklilik İşletmelerinde çalışan üyelerimizin oluşturduğu 15 Takımın 150’den fazla sporcu ile katıldığı Futbol Turnuvamız 28 Mayıs 2016 tarihinde oynanan final maçları ile sona ermiştir.

Final maçları sonucunda sıralama aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

* ŞAMPİYON - İŞ BANKASI/ II. SANAYİ SİTESİ ŞUBESİ TAKIMI

* İKİNCİ - İŞ BANKASI/ GÜNDOĞDU ŞUBESİ TAKIMI

* ÜCÜNCÜ - YAPI KREDİ/ İDMAN YURDU (Karma Takım)

* DÖRDÜNCÜ - YAPI KREDİ/ G4S CIT

* EN CENTİLMEN TAKIMLAR - İŞ BANKASI /II. SANAYİ SİTESİ ŞB. TAKIMI

- ANADOLU SİGORTA EGE BÖL. MÜD. TAKIMI

* TURNUVA GOL KRALI - MEHMET AKTAY (46 GOL)- İŞ/II. SAN. SİT. ŞB.

* EN AZ GOL YİYEN TAKIM - HARUN REŞİT ÇİFTÇİ -YKB İDMAN YURDU

Final maçları sonunda yapılan törende turnuvada sıralamaya giren takımlara ve sporcu üyelerimize ödülleri İzmir Şube Başkanı Cüneyt Akarsu, Şubemiz diğer yöneticileri ve örgütlü olduğumuz işletmelerin üst düzey yöneticileri tarafından verilmiştir.

  • DENİZLİ BOWLİNG TURNUVASI

Turnuva Tarihi: 14.05.2016- Cumartesi

Denizli, Teraspark A.V.M. Joypark Bowling Salonunda 14.05.2016 – Cumartesi günü yapılan turnuvaya toplam 29 takımda, toplam 116 üyemiz katılmıştır.

Organizasyonumuzun sonunda Turnuva sıralaması aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

Finale kalan takımlardaki tüm üyelerimize Turnuva anısına birer madalya, ilk üç dereceye giren takımlara kupa, ferdi sıralamada birinci olan erkek ve bayan üyelerimize de çeşitli ödüller verilmiştir.

İlk 3 sırayı oluşturan takımlar;

ŞAMPİYON - İŞ BANKASI/ DENİZLİ ŞB. –TAKIM ADI: JOKER

İKİNCİ - İŞ BANKASI/ DENİZLİ ŞB. –TAKIM ADI: ŞEYTAN ÜCGENİ

ÜÇÜNCÜ - İŞ BANKASI/ BAYRAMYERİ ŞB. - TAKIM ADI: STRİKERS

- Bireysel sıralamada erkeklerde Türkiye İş Bankası A.Ş. Denizli Şubesinden Yücel Gökgöz toplamda 508 sayıyla,

- Bayanlarda ise T.İş Bankası/ Denizli Ticari Şubesinden Arzu Aycan 269 toplam sayıyla birinci olarak ödül almışlardır.

DİĞER ETKİNLİKLER

  • BASİSEN "23 NİSAN” ÇOCUK ŞENLİĞİ

Şenlik Tarihi: 24.04.2016 – Pazar

Basisen İzmir Şubemizce düzenlenen;

- Geleneksel; 23 NİSAN " BASİSEN ÇOCUK ŞENLİĞİ” ne

Üyelerimizin 03 – 12 yaşları arasındaki toplam 431 çocuğu kayıt yaptırmıştır.

İş Bankası Mensupları İnciraltı Spor tesislerinde 24 Nisan 2016 tarihinde yapılan şenlikte çocuklarımıza müzik eşliğinde; palyaço gösterileri, animasyonlar, çeşitli yarışmalar, yaş gruplarına göre eğlenceler, yüz boyama standının yer aldığı faaliyetlerde bulunulmuştur.

Şenliğe katılan çocuklarımıza başta Sponsor Firmalardan gönderilen bayrak, dondurma, kek, meyve suyu, süt, pide, ayran vs. hediyeler dağıtılmıştır.

Çocuklar, anne-baba ve yakınlarıyla beraber yaklaşık 1.500’e yakın kişinin iştirak ettiği şenliğin sonunda üyelerimiz teşekkür ve memnuniyetlerini belirtmişler ve bu tür faaliyetin her yıl tekrarlanmasını talep etmişlerdir.

  • BASİSEN KAN KÜTÜĞÜ

Tarih: 1 Eylül 2015

Yetki alanımız içindeki tüm işletmelerdeki üyelerimizin Kan Grupları tespit edilerek Kan Grubu Arşivimiz güncellenmiştir. Üyelerimize duyuru yapılarak Üyelerimizin veya aile bireylerinin Kan ihtiyacı halinde sendika şubemize başvurabilecekleri belirtilmiştir.

 

SANATSAL FAALİYETLER , TOPLANTILAR VE ANLAŞMALI F

  • BASİSEN TİYATROSU " MAMMA MİA ” OYUNU

Oyun Tarihi: 7 Mayıs 2016 – Cumartesi günü, İzmir, AKM.

İzmir Şubemizin Sosyal Faaliyetleri içinde Dört Yıl önce oluşturulan Basisen Tiyatro Grubunun, 05 Eylül 2015 tarihinde başlayan yeni dönem çalışmalarına eski ve yeni üyelerimizden 48 üyemiz kayıt yaptırmıştır.

Türkiye’de ilk defa Türkçe metin ve Türkçe şarkılarla sahnelenen, Sn. Serdar Saatman’ın Yönetmenliğini yaptığı "MAMMA MİA” adlı oyunun uzun ve yorucu süren bir hazırlık döneminden sonra 07.05.2016 – Cumartesi Günü İzmir Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenmiştir. Oyun, izlemeye gelen 600’den fazla üyemiz tarafından çok beğenilmiştir.

 

Oyun sonunda Şube Başkanımız Sayın, Cüneyt Akarsu; Yönetmen Sn. Serdar Saatman’a plaketini verirken yaptığı kapanış konuşmasında Başkanı olduğu Basisen Sendikası İzmir Şubesinin sosyal faaliyetleri içerisinde bulunan bu tür sanatsal etkinliklerle sanata ve sanatçıya verdiği önem ve değerin ortaya çıktığını, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek Üyelerimizin oluşturduğu tiyatro oyuncularına, sponsor firmalara ve katılımcılara teşekkür etmiştir.


  • BASİSEN T.S.M. KONSERİ

Konser Tarihi: 01.06.2016 – Çarşamba

İzmir Şubemizin Kültür ve Sanat Etkinlikleri içerisinde her yıl düzenlediği; Üyelerimizin oluşturduğu "Türk Sanat Müziği Korosu” Kasım /2015 tarihinden itibaren Koro Şefi Mehtap Dilmaç yönetiminde çalışmalarına başlamıştır.

Sadece üyelerimizden oluşan, BASİSEN İZMİR ŞUBESİ – T.S.M. Korosu’nun 01 Haziran 2016 tarihinde İzmir Atatürk Kültür Merkezinde verdiği konseri Sendikamızın örgütlü olduğu Banka ve Sigorta Şirketlerinin üst düzey yönetici, Bölge ve Şube Müdürleri, Üyelerimiz ve aileleri ile birlikte 500’e yakın davetli izlemiştir.


Sadece üyelerimizden oluşan, BASİSEN İZMİR ŞUBESİ – T.S.M. Korosu’nun 01 Haziran 2016 tarihinde İzmir Atatürk Kültür Merkezinde verdiği konseri Sendikamızın örgütlü olduğu Banka ve Sigorta Şirketlerinin üst düzey yönetici, Bölge ve Şube Müdürleri, Üyelerimiz ve aileleri ile birlikte 500’e yakın davetli izlemiştir.

Birinci bölümde fasıl parçalardan, İkinci bölümde ise Azeri şarkılardan oluşan "ÇEŞİTLEMELER” konulu Şarkıların seslendirildiği Konserimiz çok büyük beğeni ve takdirle izlenmiştir.

Konser sonrası İzmir Şube Başkanımız Sayın, Cüneyt Akarsu Koro Şefi Sn. Mehtap Dilmaç’a bir plaket vererek teşekkür etmiştir. Konuşmasında Kuruluşunun 21. Yılında artık İzmir’deki Amatör Korolar içinde Basisen Korosunun ciddiyeti, disiplini ve kalitesiyle ayrı bir değeri ve yeri olduğunu bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek Üyelerimizin oluşturduğu Koro Elemanlarına ve katılımcılara teşekkür etmiştir.


  • İŞ BANKASI T.İ.S. TASLAK TOPLANTILARI

Türkiye İş Bankası A.Ş. İşvereni ile yapılacak olan yeni dönem T.İ.S. ile ilgili yetki alanımızda bulunan T. İş Bankasının 213 işyerindeki 215 Temsilcilerimize gönderilen anket formlarıyla Üyelerimizin varsa toplu iş sözleşmesinde yer almasını istedikleri hususlar sorulmuştur.

31.03.2016 tarihinde bitecek olan T. İş Bankası T.İ.S. ile ilgili olarak Yetki alanımız içinde bulunan Temsilcilerimizle birlikte üyelerimizden gelen talepleri değerlendirmek ve şube taslağımızı oluşturmak üzere aşağıda tarih ve detayları belirtilen toplantılar yapılmıştır.

Toplantı Tarihi -Toplantı Yeri Katılan İl ve İlçelerdeki Şubeler

Katılan Temsilci Adedi

19.03.2016 - DENİZLİ - Denizli, Isparta, Burdur, Aydın, Uşak - 55 Temsilci

20.03.2016 - MUĞLA - Muğla İli ve İlçeleri - 22 Temsilci

26.03.2016 - İZMİR - Manisa ve İzmir İlçeleri - 48 Temsilci

27.03.2016 - İZMİR - İzmir İçi - 90 Temsilci

Toplam - 215 Temsilci


  • YAPI KREDİ "ÇİDAK” TOPLANTILARI

Yapı Kredi Bankası İşvereni ile Sendikamız Yöneticilerinin katılımıyla yapılan "ÇİDAK Toplantıları” öncesinde gündem oluşturmak ve varsa sorunların tespit edilmesi için yetki alanımız içindeki tüm temsilcilere mail atılarak Yapı Kredi Bankası İşyerlerindeki problemler tespit edilmiş ve çözümü yönünde bu toplantılarda gündeme getirilmiştir.


  • 2016 YILI ANLAŞMALI FİRMALAR LİSTESİ

Duyuru Tarihi: 08.06.2016

Tüm Üyelerimizin ve ailelerinin de indirimli-taksitli olarak yararlanabileceği; 2016 Yaz sezonunda Bölgemizdeki otel, motel ve tatil köyleri ile Anaokulu, Kolejler, Optik vb. Firmalarla yapılan anlaşmalar tüm üyelerimize duyurulmuştur. Otel, motel ve tatil köyleri ile yapılan anlaşmalar BASİSEN web Sitesinde yayınlanmak üzere Genel Merkezimize gönderilmiştir.


 

ADANA ŞUBEMİZİN ETKİNLİKLERİ

 

KÖK HÜCRE BAĞIŞI KAMPANYASI

Adana Şubemiz, 28.11.2015, 01.12.2015 ve 05.12.2015 tarihilerinde, özellikle ilik nakli bekleyen hastalara yönelik olarak Kızılay tarafından hayata geçirilen "TÜRK KÖK Projesi”ne destek olmak amacıyla, Adana İli sınırları içindeki örgütlü bulunduğumuz işletmelere ait işyerlerinde çalışan üyelerimizi ve eşlerini kapsayan "Kök Hücre Bağışı” Kampanyası düzenlenmiştir.

Organizasyon kapsamında ilk olarak işyeri sendika temsilcilerimize Kızılay yetkilileri tarafından kısa bir eğitim verilerek kampanyanın temsilcilerimiz aracılığıyla tüm üyelerimize duyurulması sağlanmıştır. Organizasyona iştirak eden 280 kişiden 239’unun kan örnekleri Kızılay görevlilerince Adana Şube binamızda başarıyla alınmıştır. Ayrıca kampanya kan vermeye engel durumu olan üyelerimizden dahi yoğun ilgi görmüştür.

 

TAVLA TURNUVASI

BASİSEN Adana Şubesi olarak 23 Nisan 2015 tarihinde düzenlediğimiz Adana İli Tavla turnuvası, 19 Mayıs 2015 tarihinde sona ermiş olup, turnuvaya 55 üyemiz iştirak etmiştir. Ödül töreni aynı tarihte Şube Binamızda yapılmıştır.

 

Turnuva sonunda;

 

Yapı ve Kredi Bankası Mobilyacılar Sitesi Şubesi çalışanımız Zafer Şahin birinci,

 

İş Bankası Yüreğir Şubesi çalışanımız Erkut Özgür Soysal ikinci,

 

İş Bankası Nakit Yönetim Birimi çalışanımız Faruk Sarı üçüncü

 

olmuşlardır.