T. BANKALAR BİRLİĞİ’NİN ALMIŞ OLDUĞU TAVSİYE KARARI SONUCUNDA BUGÜNDEN İTİBAREN ÖRGÜTLÜ BULUNDUĞUMUZ BANKALARDA ÇALIŞMA SAATLERİ 12.00 - 17.00 OLARAK UYGULANMAYA BAŞLANMIŞTIR!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nun takdiri bankalara bırakılan “Müşteri kabul saatleri 12.00-17.00 olarak belirlenmiştir" kararının ardından; örgütlü bulunduğumuz bankalar, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek, müşterilerini, çalışanlarını ve toplum sağlığını korumak amacıyla şube gişe çalışma saatlerini, 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren saat 12.00-17.00 arası olacak şekilde değiştirmiştir.

TBB’nin almış olduğu bu tavsiye kararını ilk uygulayan işletmelerin örgütlü bulunduğumuz işletmeler olması; tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını gibi yaşamımızı tehdit eden riskler karşısında, BASİSEN olarak sürekli dile getirdiğimiz sosyal devlet anlayışının önemini ve sendikal örgütlüğün en büyük güvencemiz olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

BASİSEN olarak yaşamakta olduğumuz bu olağanüstü dönemde çalışmalarımızı aralıksız devam ettirmekte ve üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için çaba harcamaktayız. Geçtiğimiz hafta Cuma günü başarılı bir şekilde ve üyelerimiz için en uygun koşullarda imzaladığımız XXVII. Dönem Türkiye İş Bankası A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi bunun somut bir örneğidir.

İnanıyorum ki, Koronavirüs salgını ile birlikte içinde bulunduğumuz bu zor dönemi devletimizin almış olduğu kararlara uyarak, elbirliğiyle, dayanışmayla ve örgütlülüğümüze sahip çıkarak aşacağız.

Sağlıklı günlerimize en kısa sürede kavuşmamız dileğiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Metin Tiryakioğlu

BASİSEN Genel Başkanı