UNIMED - UNI AKDENIZ FINANS SENDIKALARI TOPLANTISI 9-10 EKİM 2014 TARİHLERİNDE İSTANBUL’DA YAPILDI

 

UNIMED, UNI çatısı altındaki Akdeniz ülkelerinin finans sendikalarının aralarındaki iletişim, işbirliği ve bilgi alışverişini güçlendirmek için oluşturdukları bir gruptur. Bu gruba 2007 yılında İstanbul’da yapılan toplantıda UNIMED adı verilmiş ve sırayla her yıl bir ülkede bir araya gelme kararı alınmıştır. Dâhil olan ülkeler: Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs ve Malta’dır. UNIMED, resmi bir UNI organı olmamakla birlikte UNI de bu işbirliğini destekliyor ve toplantılara katılımcı gönderiyor.

 

 

Aralık ayında yapılacak UNI Dünya Kongresi öncesinde yapılan toplantının Türkiye’deki organizasyonunu sendikamız gerçekleştirdi. İstanbul’daki toplantıya da UNI Finans Başkanı Edgardo Maria Iozia ve UNI Finans Bölümü Yöneticisi Marcio Monzane de katıldı.

 

Toplantıya yukarıda belirtilen ülkelerden 40 civarında katılım oldu. Toplantının açış konuşmasını Genel Sekreterimiz Cihanser Keskin yaparken, katılımcılar kendi ülkelerindeki finans sektörün durumu ile sendikal hareket hakkında bilgiler verdi. UNI Dünya Kongresi öncesi hazırlık da yapılan toplantı kapanış bildirisi ile tamamlandı.