ÜST KURULUŞUMUZ UNI KÜRESEL SENDİKADAN, TÜRKİYE’DEKİ ÜYESİ SENDİKALARIN DEPREMDEN ETKİLENEN ÜYELERİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI…

Uluslararası üst kuruluşumuz UNI Türkiye’deki üyesi sendikaların Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen üyelerine yardım için kampanya başlattı. UNI’nin tüm dünyadan üyesi sendikalardan toplanacak meblağ Türkiye’deki UNI üyelerine yardım için kullanılacaktır.

UNI, tüm üye sendikalara, UNI Küresel Sendika Dünya İcra Kurulu üyelerine gönderdiği mektupta Türkiye’deki UNI üyesi sendikalar ve üyeleri ile dayanışma çağrısı yaptı.

Mektupta; “6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremler, Türkiye ve Suriye’de tahminen 40.000 kişinin ölümüne ve çok daha fazlasının yaralanmasına neden oldu. BM’ye göre, 7,8 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılardan 13,5 milyona yakın insan etkilendi, tahminen 5,3 milyon insan Suriye’de evsiz kaldı ve 1 milyondan fazlası Türkiye’de çadırlarda ve geçici sığınaklarda kaldı. Binlercesi hâlâ kayıp veya enkaz altında kaldığı ” belirtilmektedir.”

Mektupta, Dünyanın her yerinden birçok UNI üyesi sendika, nasıl yardımcı olabileceklerini sormak için UNI ile iletişime geçtiği ifade edilmektedir. UNI bu yardım talepleri nedeniyle; Türkiye’den UNI üyesi; BASİSEN, BASS, Basın-İş, Dev Sağlık-İş, Güvenlik-İş, Haber Sen, Koop-İş, Tez Koop-İş,  TGS ve Türkiye Haber-İş Sendikalarına dayanışma mesajını ileterek, yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

UNI’nin bu kampanyası ile tüm dünyadan üye sendikalardan toplanacak meblağ Türkiye’deki UNI üyesi sendikaların deprem bölgesindeki üyelerine yardım amaçlı kullanılacaktır.